Temat: Kombi
Chętnie kupie kombinezon. Mam 185cm i ważę jakieś 82 kg. A nie koniecznie chce wydawac 2 tys na berika nowego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Kombi
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chętnie kupie kombinezon. Mam 185cm i ważę jakieś 82 kg. A nie koniecznie chce wydawac 2 tys na berika nowego.
...
Czemu wydawać 2k na nowego Berika jak można takowy kupić za 1600? :D Mi się udało nawet za 1500 kupić.
Liczyłem na taką okazje jak kiedys ktoś sprzedawał zołtego flm-a za 400 zł bo potrzebuje kombi na 125, a na duze moto to sobie kupie nowe, teraz mi troche szkoda bo sadze ze na 125 troche gleb bedzie. Nauka gumowania itd :)
To kup jakiegoś TSCHUL'a, Probiker'a czy Ozone'a. Szału nie ma ale zawsze lepiej niż w dresie :D Do 800zł kupisz nowy i jakoś się sprawdzi tylko do tego żółw koniecznie. Bo używane kombi to raczej kiepskie rozwiązanie.
Ktore byście wybrali??
[url]http://allegro.pl/nowy-cafe-racer-cr-ii-roz-52-l-super-cena-i1523061837.html[/url]
Czy
[url]http://allegro.pl/niemiecki-probiker-prx-4-czarno-bialy-roz-54-xl-i1526752317.html[/url]
Czy lepszy używany czy nowy? Na ten temat można dyskutować i rozwiązania nie znaleźć. Temat rzeka. Zależy od preferencji potencjalnego użytkownika.
Tanie kombinezony to tanie kombinezony. Rewelacji sie nie spodziewaj, skóra gorszego gatunku, kiepskie nici i suwaki użyte do produkcji. Kilkuglebowy kombinezon. Potem suwaki dadzą pupy, a nici zaczną sie puszczać. Ale kupujemy nowy i mamy pewność ze nikt w nim nie siedział :P
Używany? Sam tak zrobiłem i nie żałuje. Jeżdżę, wywalam się, jakoś go konserwuje. Co prawda przestaje sie w niego mieścić, ale to juz inna bajka. :)
Plusy używanego:
-Wybieramy jak najlepszy za jak najmniej, czyli najczęściej firmowy. Mamy pewną gwarancję że sie nie rozpadnie, znaczek zobowiązuje.
- Cena (główny powód wyboru ciucha z drugiej ręki)
- Większy spokój psychiczny. Nie martwimy się byle zarysowaniem czy uszkodzeniem. Po prostu używamy go do jazdy :)
Minus jest jeden:
- ktoś w nim wcześniej jeździł :(
ii walił w niego soczyste boncury :D
No trochę przeszkadza to ze ktoś w nim jeździł ale mniej niż to ze nie da się zapiać kurtki lub jakaś inna awaria. Ja potrzebuje kombi które przeżyje wiele gleb gdyż chciał bym się kilka razy na tor przejechać, pośmigać trochę na gumie, a tego jeszcze nie umiem i obawiam się ze taki np ciul nie da rady i w połowie sezonu się skończy :) No i nie chce słyszeć od rodziców ze ledwo co kupiłem kombi a ono już zupełnie zniszczone, a jak będę miał używane to powiem ze tak już było :) I mam duży dylemat co wybrać.
Jeżeli masz wybierać pomiędzy kiepskim nowym a porządnym ale używanym kombi to polecam używany. Często można znaleźć taki w którym ktoś jeździł tylko po mieście- w miarę czysty, bez gleb. W domu sobie ręcznie ''wypierzesz'' ze środkiem bakteriobójczym, jak ci będzie bardzo przeszkadzało i wtedy jest prawie jak nowy. Jeżeli chcesz szaleć to na pewno będziesz miał lepszą ochronę w porządnym kombinezonie.
Ja kupiłem teraz kombinezon Shifta Supermoto po jednej przymiarce za 550zł z przesyłką.
Widziałem też nowy kombi Husqvarny niebiesko żółty z metkami za 100 Funtów.
Ebay i szukasz. Zwłaszcza ten UK i DE.
Np. taka aukcja Alpine-a
[url]http://cgi.ebay.de/Lederkombi-Alpinestars-Supermoto-/300539703672?pt=Herrenbekleidung&hash=item45f98ff178[/url]
dobre ceny Hacker , a jak za to płacisz , bo ja jestem zielony w tych zagranicnzych aukcjach ? Normlany przelew czy przez ten jakiś paypal ?
Jakieś 3cm pod ceną masz zawsze sposób zapłaty.
W tej aukcji jest paypal.
Z tym że trzeba napisać do kolesia czy wyśle do polski?
Jak co to Paypal jest najlepszy bo nic więcej za to nie płacisz.
A przelew w obcej walucie to zawsze dodatkowe koszty.
Na ebayu tak jak widzę to takie alpiny się nie trafiają często. Raczej KTM-owskie stroje - tego jest najwięcej.
hackerku ale kombiaki ktm'a to w zaleznosci od roku jest dainese albo alpina ;)
hackerku ale kombiaki ktm'a to w zaleznosci od roku jest dainese albo alpina ;)
to tym lepiej dla kupującego :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Kombi
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 71 zapytań