1

Temat: husq smr 510 światła mijania i kierunki

witam, padły mi światła mijania i kierunki, światła długie i postojowe działają, jak włączę światła mijania to licznik gaśnie i przestaje cokolwiek wyświetlać, kierunki w ogóle przestały reagować. wszystkie żarówki sprawne, przełączniki sprawdzone i kable w 90% sprawdzone. Wie ktoś może czy moduł steruje tym wszystkim ? bo w huśce brak jakiegokolwiek przerywacza, tylko koło cewki zauważyłem wielki chyba kondensator... potrafi ktoś pomóc ?? pozdro

2

Odp: husq smr 510 światła mijania i kierunki

Panowie, nie wszyscy na raz;d

3

ja obstawiam brak masy w którymś miejscu  :D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

4 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-03-23 22:29:22)

to samo obstawiam lub jakąś zware... jak dam przełącznik na mijania to gasną światła, podświetlenie licznika i licznik przestaje wyświetlać jakby zasilania nie miał, a jak dam długie to elegancko działają i licznik też. a migacze padły osobno... przynajmniej huśka odpala tylko na aku przyżydziłem i kupiłem 5Ah zamiast 6 i na ciepłym nie ma siły kręcić, musze decompresatora używać...

koledzy od husiek napiszcie gdzie jest przerywacz od kierunków bo nie mogę znaleźć...

5

pod licznikiem  za lampa powinien byc :P

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

6 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-03-23 23:24:22)

oki, znalazłem spis części i już wszystko wiem;) dzięki za pomoc ;)

7

ja obstawiam, że masz husqe czyli... sam sobie jesteś winien :). Ogarnij miernik i sprawdź kondensator-  [url]http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2554.html[/url]

8

kierunki zrobione, okazało się że urwał się kabel przy przerywaczu, zostały jeszcze światła mijania...

9 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-03-24 19:31:29)

kondensator sprawdziłem i jest ok, chociaż nie bardzo kumam co ma wspólnego ze światłami ?
[url=http://img638.imageshack.us/i/smr510.jpg/]http://img638.imageshack.us/img638/7021/smr510.jpg[/url]

10 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-03-24 19:42:32)

ze schematu wynika, że skoro postojowe i długie działają to tylko przełącznik mógł paść... czy się mylę ? jest tu ktoś kumaty z elektryki ??

11

znalazłem, głupie ale prawdziwe, żarówka sprawdzana miernikiem miała przejście ale oglądając dokładnie zauważyłem, że ten drucik świecący jest cały ale zwarły się te grubsze druty :( mam nadzieję że licznik tą zwarę przetrzymał, a więc huśka to dobra maszyna tylko części lipa.

apropos żarówki odradzam te z firmy AWINA !

12

W larssonie dodali zarowki halogenowe na mocowanie jakie jest w husce, o wiele lepiej swieci i w koncu cos widac.

Włoska zapierdalajka TE + SM 4,5 '07 :D
Any time, any where... Husqvarna

13

tabul napisał/a:

znalazłem, głupie ale prawdziwe, żarówka sprawdzana miernikiem miała przejście ale oglądając dokładnie zauważyłem, że ten drucik świecący jest cały ale zwarły się te grubsze druty :( mam nadzieję że licznik tą zwarę przetrzymał, a więc huśka to dobra maszyna tylko części lipa.

apropos żarówki odradzam te z firmy AWINA !

możesz podac linka ??

Husky sm125s

14

Szczawik napisał/a:

możesz podac linka ??

do czego linka ?? jeśli do żarówki to kupiłem ją we Wrocku w sklepie "pod WKS" gdzie mają większość części badziewnych i więcej tam nie zawitam...

15

kurde pomylilem posty ;p moja prosba była do tego :

Asmodan napisał/a:

W larssonie dodali zarowki halogenowe na mocowanie jakie jest w husce, o wiele lepiej swieci i w koncu cos widac.

i do tego linka prosze

Husky sm125s