1

Temat: Średnica orginalnego kolanka wydechowego w Drz 400 E = 40,1 mm ?

Mama na oku ładną Drz 400 E lecz 400 km od domu. Facet wysłał mi zdjęcia i wydaje mi się, że kolanko jest od wersji S, na zdjęciu wydaje się dużo cieńsze niż powinno być. Facet zrobił zdjęcie podczas pomiaru i wychodzi na to, że średnica kolanka wynosi 40,1mm. Czy taka jest rzeczywista średnica oryginalnego kolanka w 400 E  ? Boję się, że facet dłubał przy moto i chce sprzedać jakiś szajs, niby ma plastikowy zbiornik, nie ma stelaża pod błotnikiem i ma gaźnik keihina ale wiadomo ? wolę zapytać niż kupić zmotany sprzęt. Dzięki

2 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-03-19 23:49:22)

Odp: Średnica orginalnego kolanka wydechowego w Drz 400 E = 40,1 mm ?

Patryk my się chyba znamy :) Widzę że już jesteś bliżej swojej wytęsknionej DRZety.
Braciak w zeszłym tygodniu sprzedał DRZetę ;) To że się sprzeda, to była tylko kwestia czasu, jedna z nielicznych tak młodych na allegro ;)
Patryk w tak dziewiczym stanie... drugiej takiej już nie znajdziesz ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

3 Ostatnio edytowany przez patryk (2011-03-20 09:52:03)

hehe teraz zaskoczyłem kim jesteś :) Sebastian, podczas czytania tematu/ kłótni kto ile ma na kole Km i Nm coś mi świtało, że to możesz być Ty - mówiłeś mi przecież na gg, że posiadasz crf z 70nm  :o  Żałuję zaje.......  :( że nie kupiłem Drz, ale sam wiesz jak jest z kasą. Do drz twojego brata trochę kasy mi brakuje - bo tu trzeba dołożyć na nowy akcelerator spawalniczy, materiały, dostawczaka z paką do przewożenia moich rękodzieł itd..... i zawsze mi brakuje żeby odłożyć w "tym pieprzonym nocniku tuska". ehhhhh, pamiętasz może jaką średnice ma oryginalne kolanko w wersji E ? Pozdrawiam

4

google nie gryzie !

41mm

s/sm mialy 38

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

5

cross napisał/a:

google nie gryzie !

41mm

s/sm mialy 38

Wow... Cross Ty i taka wiedza o DRZ, nie spodziewałem się hehe ;)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

hehe  nie moja tylko googli ;) 30 sek szukania

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

7

patryk napisał/a:

hehe teraz zaskoczyłem kim jesteś :) Sebastian, podczas czytania tematu/ kłótni kto ile ma na kole Km i Nm coś mi świtało, że to możesz być Ty - mówiłeś mi przecież na gg, że posiadasz crf z 70nm  :o  Żałuję zaje.......  :( że nie kupiłem Drz, ale sam wiesz jak jest z kasą. Do drz twojego brata trochę kasy mi brakuje - bo tu trzeba dołożyć na nowy akcelerator spawalniczy, materiały, dostawczaka z paką do przewożenia moich rękodzieł itd..... i zawsze mi brakuje żeby odłożyć w "tym pieprzonym nocniku tuska". ehhhhh, pamiętasz może jaką średnice ma oryginalne kolanko w wersji E ? Pozdrawiam

Ja skojarzyłem wszystkie fakty... rękodzieło, metaloplastyka... Tarnów... dla pewności sprawdziłem nr. GG i już wszystko było jasne.  :D  Mi nie musisz tłumaczyć że wszystko rozbija się o kasę:(
DRZeta poszła w Polskę, za więcej niż liczyliśmy... sympatyczny 15 latek będzie jej dosiadał, wszystko było ok, jazda próbna, banan na gębie ale w chwili gdy przeleciał się nią ojciec młodego... hm.. narodziły się wątpliwości, myśleliśmy że tato wydrapie sobie dziurę w głowie. A przecież odkręciły tylko na 1/3 mocy hehe... i to już go mocno przeraziło.
Młodzian zachował pokerową twarz, nie dając po sobie poznać że z radochy aż go skręca, trochę zapewnień, że nie będzie szalał i godzinę później pakowaliśmy ją na busa.  :D
Widzę że spenetrowałeś nasze forum.  ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR