1 Ostatnio edytowany przez P_B (2011-03-18 19:42:56)

Temat: Husqvarna smr 450/510 .. lub inne ..

Jak kolega Plaster220 poszukuje Husqvarny z tym, że mam trochę mniejszy budżet, a mianowicie ok 13tys. a dodam że im nowszy, tym lepszy hehe, myślałem nad rokiem 2006/2007 ale nie koniecznie. Macie coś ciekawego ?

Po 4 dniach bez odpowiedzi rozumiem że nie macie hehe, w takim razie  sprecyzuje o co mi chodzi. Potrzebuję stosunkowo lekkie i mocne supermoto, do poruszania się po mieście i wypady na tor nie starsze niż z 2003r, a jeśli nie huśka, to może ktm ? honda ? yamaha ? ... piszcie co macie do zaoferowania

2

Odp: Husqvarna smr 450/510 .. lub inne ..

Wie ktoś coś na temat tego KTMa ? Może mieliście okazję go ogladać albo testować ? Mam do niego ponad 600km i nie wiem czy warto się nim interesować

[url]http://allegro.pl/ktm-lc4-640-supermoto-2006-r-i1513590908.html#gallery[/url]

3

A może coś w stylu KTM'a exc 520, 525, 530 ? Z tego co mi wiadomo mają moc i są w miarę "przyzwoite" w utrzymaniu (mam tu na myśli zawory) Ja mam zamiar w takie coś celować w przyszłym sezonie heh ;)

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

4

daniken napisał/a:

A może coś w stylu KTM'a exc 520, 525, 530 ? Z tego co mi wiadomo mają moc i są w miarę "przyzwoite" w utrzymaniu (mam tu na myśli zawory) Ja mam zamiar w takie coś celować w przyszłym sezonie heh ;)

HAHA co jest bardziej wymagające serwisowo ? Chyba sxv , albo torówka . Czy Wr , exc , smr wszystko ma podobne jak nie identyczne wymagania serwisowe .

motoslide.com

5

Olej i zawory w wyczynówkach trzeba zmieniać/regulować. Ale te modele z tego co wiadomo to mają regulację zaworów na śrubę więc zwykły śmiertelnik da sobie radę samemu je wyregulować w garażu a nie dawać zarobić mechanikom albo płytki kupować. Dlatego w nawiasie "zawory" napisałem :D

Go big or go home!

6

To nie zalezy od tego czy to wyczynówka czy nie tylko od silnika bo w :P w 40 konnych drz też są płytki ;)

motoslide.com

7 Ostatnio edytowany przez cross (2011-03-20 19:50:17)

Barteksm napisał/a:
daniken napisał/a:

HAHA co jest bardziej wymagające serwisowo ? Chyba sxv , albo torówka . Czy Wr , exc , smr wszystko ma podobne jak nie identyczne wymagania serwisowe .

hahahahahaaha

wiekszej bredni nie slyszałem  jak dla ciebie silnik exc jest tak samo wymagajacy jak w smr/sx to ty juz lepiej ...
a wymienic plytki tez zaden problem ...

pozatym dankien 530 ma płytki  ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

8

No to sorki za pomyłkę :)

Ale płytki to zawsze większy kłopot od śrub. Przynajmniej dla ludzi mniej sprytnych w mechanice.

Go big or go home!

9

P_B napisał/a:

Wie ktoś coś na temat tego KTMa ? Może mieliście okazję go ogladać albo testować ? Mam do niego ponad 600km i nie wiem czy warto się nim interesować

[url]http://allegro.pl/ktm-lc4-640-supermoto-2006-r-i1513590908.html#gallery[/url]

Sam sie swojego czasu nad nim zastanawialem, na zdjeciach prezentuje sie hmm........ okazale nie wiem jak jego stan bo stoi juz przynajmniej od pazdiernika takze nie wiem co sadzic bo wiem ze, , liscie to ida momentalnie" takze musisz  najlepiej go zobaczyc w celu weryfikacji jego stanu. Pozdrawiam

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

10 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-03-20 20:36:15)

cross nie mówiłem o KTM!  tylko o Husqvarnie smr czyli cała banda 450/500 na ulice, a KTM! smr nie jest na ulice .

motoslide.com

11

Barteksm napisał/a:

cross nie mówiłem o smr twoim smr tylko o Husqvarnie smr czyli cała banda 450/500 na ulice, a smr nie jest na ulice .

To po co im homologacja?

12

daniken napisał/a:

No to sorki za pomyłkę :)

Ale płytki to zawsze większy kłopot od śrub. Przynajmniej dla ludzi mniej sprytnych w mechanice.

w przypadku silnika XC4 to jest 15 min roboty  i to dziecinnie prostej ;)

Barteksm napisał/a:

cross nie mówiłem o smr twoim smr tylko o Husqvarnie smr czyli cała banda 450/500 na ulice, a smr nie jest na ulice .

tosmy sie nie dogadali

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

13

a bo ku*wa nic orginalnosci wszyscy smr beda nazywac swoje modele .

Socho KTM smr wychodzący z fabryki raczej nie ma homologacji , są to tylko jakieś kombinacje .

motoslide.com

14

Barteksm napisał/a:

a bo ku*wa nic orginalnosci wszyscy smr beda nazywac swoje modele .

Socho KTM smr wychodzący z fabryki raczej nie ma homologacji , są to tylko jakieś kombinacje .

Myślałem, że mówisz o husqvarnie, sorka :P:)

15

No spoko , a Ty jak tam , latamy za tydzień-dwa ?

motoslide.com