16

Odp: Czyżby mial powstac Supermoto Cup Zipp'a?

Peka napisał/a:

Pomysł dobry, jak wypali to na pewno będziemy mieli większą scenę supermoto za parę lat.

i oto w tym chodzi .....
myśle że poprawiło by to nie tylko sam rozwój Supermoto jako(w tej chwili,już typu) motocykla a smego szeroko pojętego motocyklizmu ..... 

nie wiem  jak wy ale ja mam już dość widoku małolata na pospawanej z 2szt GSXR w koszulce i krótkich spodenkach .... zapomniałem o białych skarpetkach i adasiach koniecznie z systemami :) .Może własnie Ci ludzie zaczną się ścigać na torach i na maszynach odpowiadających ich umiejętnościom ..... ehhh marzenie....

i can do this .. here, hold my beer

17

Myślę że nie do końca jest tak jak mówisz... jak najbardziej mentalności co poniektórych nie zmienisz nigdy ale... w naszym pięknym kraju tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa jedynie nas ogranicza. A bez niej wszystko jest na poziomie takim jak jest... niczego nie opłaca się robić jeśli za tym nie stoją pieniądze. Bez pieniędzy i bez zaplecza, mamy taki poziom jaki mamy. Myślę że wielu by chciało i profeska motocykli i profesjonalnego serwis...  a bez kasy pozostaje jedynie wieczna rzeźba w gównie.
Tory na których bez wchodzenia komuś w dupę latasz od rana do wieczora... boje się tu już poruszać takie tematy ale... odstajemy niestety za światem.
A tak naprawdę nie chodzi tu i o białe skarpetki i o ścigi za 5 tysięcy zeta... zresztą to od sprzętów za 5 tysi zaczyna się wszystko i stunt i wszystko inne.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

18

ok .. może nie napisałem do końca o co mi chodziło  ... i się zgadzam z tobą ,ale jednocześnie mam nadzieje  te "białe skary" zainwestują te 5 tys własnie w takiego trackera i zaczną coś robić ,ścigać się właśnie w pucharach,grzebać przy moto ( własnie bez zaplecza) ,by mieć pojęcie ocb w tym wszystkim,a nie latać na starej padace - to tak jak dać małpie brzytwę ,jak komuś krzywdy nie zrobi to na pewno sobie-dlatego trzeba zacząć od tempego noża jakim jest traker.....

a taki puchar daje taka szanse  by ukierunkować swoją zajawke i młodzieńczą energie w dobrym kierunku .....

pzdr

19

Tak ale nie każdego kogo interesują motocykle interesuje rywalizacja na torze, Ci którzy chcą się ścigać na torze będą to robić, a Ci którzy na ulicy to pozostaną na ulicy i takie są realia.Chłopak kupuje sprzęt za te 5, 10 tys. często nie mając większego pojęcia co kupuje ważne że ma te 100kucy i można ''zaszpanować'' takich ludzi jest więcej niż tych ścigających się torach. Młodych ludzi nie interesuje jakiś tam puchar zipp'a, a na pewno nie tych których fascynują plastiki.To jest świetny pomysł dla osób znających SUPERMOTO dla tych co chcieli by rozpocząć przygodę z tym SPORTEM.

Pozdrawiam

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

20

Z resztą to indywidualna sprawa czy sobie na pierwsze moto kupi r1 czy takiego scigacza 125cm3, czy kupi sobie załóżmy crf 450 czy zipp'a. Nikt bogatemu nie zabroni. Ja jakoś mam to w dupie, jak chcą to niech sobie jeżdżą w białych skarpetach na plastikach, ich sprawa, skoro sprawia im to przyjemność to dlaczego mają tego nie robić? Żyjemy w "wolnym" kraju  :D

21

KaceR napisał/a:

Z resztą to indywidualna sprawa czy sobie na pierwsze moto kupi r1 czy takiego scigacza 125cm3, czy kupi sobie załóżmy crf 450 czy zipp'a. Nikt bogatemu nie zabroni. Ja jakoś mam to w dupie, jak chcą to niech sobie jeżdżą w białych skarpetach na plastikach, ich sprawa, skoro sprawia im to przyjemność to dlaczego mają tego nie robić? Żyjemy w "wolnym" kraju  :D

Dokładnie, mam podobne zdanie. Jeżeli ktoś chce jeździć na plastiku to niech sobie jeździ jak chce i w czym chce (każdy ma swój rozum) ale jeżeli jakiś młody człowiek zainteresował się SUPERMOTO i chciałby zacząć się ''bawić'' w wyścigi na torze to jestem jak najbardziej za tym żeby powstawały takie puchary i jakaś pomoc- także finansowa dla młodych adeptów, bo jeżeli chcemy coś popchnąć do przodu w tym sporcie to właśnie poprzez młodych....

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

22

no dokladnie poprzez młodych ! juz mi tu robic sciepe na sezon kazda ilosc gotowki sie przyda !  :D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

23

Puchar Zipp ???
Idea moim zdaniem słuszna, lecz widzę pewne niebezpieczeństwo - jeszcze większe rozdrobnienie klas SM.
Puchary markowe mają główną zaletę - cenę, która umożliwia za stosunkowo małe pieniądze rozpoczęcie przygody z wyścigami w dowolnej formie. Jednak biorąc pod uwagę ogólną liczbę zawodników SM w Polsce, dołożenie dodatkowej klasy może spowodować trudności z zebraniem minimalnej ilości zawodników do wyścigu.  :(

24

Witam

A ja za pieniądze ze sprzedaży zatartego DRZa kupiłem Zippa Trackera i tylko czekam, żeby ruszył puchar.

Pozdrawiam

Marcin Osikowicz

25

Powodzenia :)

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

26

[url]http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=10150116508419846&set=a.291114749845.140657.290983019845&theater[/url]

motoslide.com

27

jakies daty  ..konkrety ???

28

wszystko opisane jest dokładniej w najnowszej motormanii

SM570R była a teraz???

29

może ... jakieś skany :)

30

Skopiowane z facebooka dla forum
Don Saleto w ZIPP TRACKER CUP… Kto kupił marcowy numer „MRM” już pewnie wie, że organizujemy ZIPP TRACKER CUP czyli zawody motocyklowe dla wszystkich bez względu na wiek. Nie dopuszczamy jedynie zawodników, którzy posiadali licencję przed rokiem 2011. Zależy nam żeby było jak najwięcej młodzieży (najchętniej takiej zupełnie początkującej). W motocyklach nic nie będzie można zmienić (totalny standard). Odbędą się 3 rundy (Poznań, Kisielin, Koszalin), a przynajmniej w jednej wystartuje „nasz” Don Saleto. Za 7499zł zawodnik otrzymuje na własność motocykl + kombinezon jednoczęściowy Redline+ kask+ rękawice + buty Gaerne i ma opłacone starty. Zostało jeszcze 25 miejsc.. Co sądzicie o pomyśle i o cenie?
P.S.
Za pierwsze miejsce na każdej rundzie 1000zł, i mnóstwo atrakcyjnych nagród za kolejne miejsca. Nagroda główna to Zipp Quantum R.

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004