1 Ostatnio edytowany przez Peka (2011-02-05 16:14:39)

Temat: [S] Yamaha XT 500

Cześć. Mam do sprzedania Yamahę XT 500 enduro.
Opis i zdjęcie w pliku

Jest możliwość przeróbki na SM, nie ma problemu z dostępnością podzespołów do tego zabiegu.
Odpowiem na pytania na pw albo pod numerem telefonu.
Pozdro

Post's attachments

Attachment icon 20100907021.jpg 684.46 kb, 61 downloads since 2011-02-04 

Attachment icon 20101110053.jpg 441.1 kb, 61 downloads since 2011-02-04 

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

2

Odp: [S] Yamaha XT 500

Wystawiony ponownie na allegro:
[url]http://otomoto.pl/yamaha-xt-xt-500-wersja-austriacka-M2386725.html[/url]

XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

3

ale z tym przebiegiem to przesadziłeś ja mam fajera 06 co ma 27 kilo na licznkiu a co mówić taki dziadek turystyk.... niecałe 32??? fakt że u nas trudno sprzedać moto jak ma na liczniku więcej niż 35k jednak ........... trochę przyzwoitości by się przydało. jakieś 4 lata temu sprzedawałem fazera (98) z oryginalnym przebiegiem 65k praktycznie 0 zainteresowania ale w końcu poszedł w sumie za mniejsze pieniądze niż był wart. w sumie to do dziś żałuję że go sprzedałem bo silnik to normalnie pszczółka była.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

4

Kupiłem go z takim przebiegiem i zdaje się, że jest prawdziwy.

5

Moje Dr z 95(96) roku ma nie całe 30 k , przebieg wiarygodny .
Z tym turystykiem to Cie troche ponioslo :P Bondek

motoslide.com

6

Peka napisał/a:

Kupiłem go z takim przebiegiem i zdaje się, że jest prawdziwy.

jeśli możesz to udowodnić to go nie sprzedawaj.

Barteksm napisał/a:

Moje Dr z 95(96) roku ma nie całe 30 k , przebieg wiarygodny .
Z tym turystykiem to Cie troche ponioslo :P Bondek

skoro w to wierzysz...

jak kupowałem bladego miał nie całe 2 lata i 17k przebiegu (import ze Szwajcarii), fazer około 8 lat i około 50k przebiegu (import z Niemiec), kumpel kupił XJ 900 z anglezji około 8 lat na liczniku około 90k a i tak spodziewał się że licznik był cofnięty.
jeśli myślisz że za granicą ludzie kupują fajne fury po to żeby je przetrzymać kilka lat w garage i potem sprzedać za śmieszną kasę do polandiii to twoja sprawa, oczywiście perełki się zdarzają.............. ale na allegro są tylko perełki.
tam też są normalni ludzie i jeśli ktoś potrafi udowodnić przebieg to fury za pół darmo nie odda. pojedź zobacz a wtedy sam się na ten temat wypowiesz.

btw. a twoim zdaniem ta xt to co jak nie turystyk podobnie jak twoja dr.

7

hahaha własnie tak było :P moja Dr stała pod Tomaszowem 4 lata , na początku mało mnie to interesowało i w to nie wierzyłem , ale będąc w Sulejowie na zlocie podbił do mnie koleś i powiedział , że zna to moto ...
Po dłuższej rozmowie dowiedziałem sie kilku rzeczy o niej miedzy innnymi tego , że poprzedni własciciel sprowadził z niemiec w wakacje 2005 roku , że nie jeździł tym dużo , że Haidenauy które założył w 2005 roku bieżnikowo są jak nowe ( zgadza sie bo przód mam do tej pory ) , że jedził tym gównie w lesie i sprzedał to bo kupił sobie burgmana . Dlatego , jestem pewny przeszłosci swojej hot 16 , bo poprzedni własciciel którego pozdrawiam był 40 kilku letnim ogarnietym facetem .

PS ten chłopak który mnie zaczepił w Sulejowie to był jego były zięć :P taka ciekawostka .
PSS porównując moje DR do DR kumpla które ma z 15-20 tyś wiecej na liczniku można zobaczyć , że u niego silnik sie już troche bardzo poci , a u mnie nie :) chociaż jest starsze o 2 lata

motoslide.com

8 Ostatnio edytowany przez Bondek (2011-02-05 21:16:28)

Barteksm mówiłem ci już że jesteś jak Kasia Cichopek jaki wątek nie otworzysz ty już tam jesteś..............

wracając do tematu dowodów nadal nie masz dowodów....  a na zlotach nasłuchałem się tyle opowieści nawet o swoim motocyklu którybył świeżo sprowadzony.............. że aż mi włosy wypadły więc przestałem jeździć na zloty
jak będę miał 50+ więc za jakieś 30 lat to znowu zacznę jeździć i pewnie za kilka piwek będę mówił "tak znam ten motocykl mój sąsiad nim jeździł ale to pipa była i tylko do kościoła jeździł, a tamten to mojego zięcia jest ale to też jest pipa na kole jeździć nie potrafi, gumy nie pali no aż żałuję że moja córka za niego wyszła ale ja na to wpływu nie miałem, marnuje się dziewczyna, a ładna jest, zgrabna i doktorat robi..........." i tak można opowiadać. nie dość że gość ci sprzeda strychninę to jeszcze cię z bazylem ożeni....  :)

9 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-02-05 23:18:18)

Hahaha ja cIe przekonywac nie musze bo mam to tak naprawde w dupie :P
Co do tych kilku piwek , to napewno masz racje  szczególnie , ze rozmowa na zlocie była kilka miesiecy po zakupie :D

Bondek napisał/a:

btw. a twoim zdaniem ta xt to co jak nie turystyk podobnie jak twoja dr.

Turystyk napewno , już bardziej sie ten twój blady nadaje w turystyke . Chyba , że mamy na mysli turystyczną jazde po lesnych duktach to tak xt, dr itd. to turytsyki

motoslide.com

10

A tak poważnie to ktoś patrzy na przebieg przy oględzinach moto? Jak bym brał od kolegi z garażu co kupił nowe moto to bym w przebieg uwierzył.Ale tak zakładam, że cos było majdrowane i nawet sie nie zagłebiam. To samo, a może przedewszystkim tyczy sie furmanek.Tylko jednej jestem pewien jeśli chodzi o przebieg , bo jest wzięta nówka sztuka:)))
A XT jeśli dbane to nie do zajechania...

Nieważne co masz pod dupą, liczy się co masz nad nią...
RM-Z 450 jeszcze na brudasach...

11

Musze przyznać Ci racje ...
Na przebieg nie patrzyłem , widziałem tylko , ze jak na taką babcie stan jest nie zły .
Jesli ktoś po mnie bedzie dalej robił takie przebiegi jak ja to powoli będą jej leciały km .
W 2010 zrobiłem 4 tyś z haczykiem wiec nijak sie to ma do 30-40 tyś km które niektórzy robią w sezonie . :rolleyes:

motoslide.com

12

Z tymi przebiegami to różnie bywa - nie ma reguły. Sam mam niemal 13letnie moto ze 134kkm na liczniku - jak kupowałem 3 sezony temu to było 48kkm mniej. A przez ostatni rok moja LC4 przejechała może ze 2 kkm ;)
Zresztą przebieg przebiegowi nierówny - są moto,  które po 30kkm w terenie ledwo się toczą, inne po 120km na szosie w PL idą bez zająknięcia jako "trzydziestki" od kobiety jeżdżącej do kościoła ;)

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

13

Barteksm napisał/a:

W 2010 zrobiłem 4 tyś z haczykiem

i myślisz że wszyscy 3 poprzedni właściciele twojego motocykla byli tacy oszczędni???

4k to twoim zdaniem dużo czy mało??

jeśli chodzi o przebiegi to na przykładzie fajera mogę ci powiedzieć że w ciągu 3 lat nawinąłem około 11k z czego 6k w ciągu pierwszego sezonu. natomiast wspomnianym fazerem zrobiłem około 12k od maja do września.

wg. mojego motocykl w ciągu sezonu średnio robi 5 tysi i nigdy nie uwierzę że 10-cio latek ma 30 klocków, wierz mi te 5k to i tak jest zaniżona cyfra.

14

Bondek dla mnie to ta 15 letania suka moze miec i 130 tyś a i tak lepiej silnik wygląda niż w blizniaczej DR z przebiegiem 45-50 tyś .

Koniec nie dyskutuje już na ten temat !

motoslide.com

15

Ciągle aktualne!