16

Odp: husqvarna 570 smr odpalanie

sorry, że poprawiam ale nie "ciaglo" tylko ciągnęło. Jak wykręcisz świece to ręką będziesz mógł kopniaka przestawiać, więc bez problemu zrobisz to samemu. Żarówka nie wiem, nie spotkałem się u siebie z czymś takim.

17

sam dasz rade , jak wykrecisz swiece nie bedzie kompresji wiec bedzie lżej kopać usiadziesz na moto i noga beziesz sobie delikatnie "kopał" a ręką trzymał świece z przewodem i sprawdzał czy jest iskra  .

motoslide.com

18

tegma napisał/a:
fxrider napisał/a:

W motocyklach z gaźnikami mechanicznymi dodawanie gazu przy kopaniu to proszenie się o kłopoty. W starszych KTMach jest nawet do tego specjalny mechanizm "ciepłego ssania", aby nie trzeba było ręcznie dodawać gazu.

.

Zdaje mi sie, że nie ma dodawanie gazu nic do sprawy... Poprostu sie nie dodaje i tyle, żeby nie zalać , żeby nie było za dużego wybuchu itd... Ciepłe ssanie nie jest po to, żeby nie dodawać gazu bo ono samo podaje paliwo, Ciepłe ssanie podaje dodatkową dawkę POWIETRZA- bo jak wiadomo w wyższej temperaturze cylindra potrzeba wiecej powietrza, żeby spalić tą samą ilość paliwa. Kolejna sprawa to Ciepłe Ssanie jest raczej w nowszych modelach motocykli gaźnikowych :)

A następna- Skoro moto cię kopnęło to na bank miałeś źle ustawiony tłok... !!!... Jak odpalać ? 

Zobacz film jaki nakręciłem kiedyś ze swoim motocyklem :)

[url]http://www.youtube.com/watch?v=-0zD_ITWars[/url]

dzieki za filmik :):) co do tego czy odpali to powiem wam pod wieczor  :) a co do tej lampy to mysle ze w week cos tam sie zrobi z tym

19

z tego fimiku wynika ze musi byc na samej gorze ,  az mnie ciekawi jak za godzinke pojde i zobacze czy odpali jak odpali to zajeb :p:p

20 Ostatnio edytowany przez tegma (2011-01-25 15:34:01)

robisz tak  jedziesz kopka na sam dół - taki najdłuższy ruch , potem tak o 1/5 ruchu aż będzie taki przeskok, potem kopke zpowrotem na góre i krzyczysz "Pal Dziwko" skaczesz i powinna odpalić - wyślij mi link na PW do swojej huski jak masz jakieś zdjęcie, albo skąd kupiłeś itp..

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

21

jednak dzis mi sie nie udalo  bo kolega  nie moze dzis wpasc  wiec mysle ze jutro damy rade :)

22

francuz570smr napisał/a:

no powiem wam ze mnie nie ciaglo do 4T i nie zmienie tego zdania:p:p^^

hehe 2t górą ;] też tego zdania jestem ;] w mx latałem na 250 2t i dużo lepiej mi było niż na 4t ;] teraz mam tą 2,5 na sm przerobioną i niestety odczuwalny jest na asfalcie brak takiego dołu jak w czterotaktach i dlatego kupiłem 4t ;]

sorry za OF ;p

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

23

tegma napisał/a:

Zdaje mi sie, że nie ma dodawanie gazu nic do sprawy...

To spróbuj pokopać huskę na otwartym gazie i możemy wrócić do rozmowy. Jeśli Ci nogi nie szkoda, bo masz wtedy sporą szansę, że Ci odda.

tegma napisał/a:

Poprostu sie nie dodaje i tyle, żeby nie zalać

Z tego co wiem ten gaźnik nie ma pompki podciśnieniowej, więc nie bardzo może mieć to wpływ na zalewanie.

tegma napisał/a:

Ciepłe ssanie nie jest po to, żeby nie dodawać gazu bo ono samo podaje paliwo, Ciepłe ssanie podaje dodatkową dawkę POWIETRZA

To ciepłe ssanie daje dodatkowe paliwo czy powietrze w końcu? ;)

tegma napisał/a:

bo jak wiadomo w wyższej temperaturze cylindra potrzeba wiecej powietrza, żeby spalić tą samą ilość paliwa

tu masz rację - dlatego ciepłe ssanie powoduje zubożenie mieszanki (więcej powietrza), a to jak to jest rozwiązane technicznie - czy otwarciem dodatkowego kanału czy lekkim uniesieniem przepustnicy (jak w dellorto z kata) to już sprawa drugorzędna.

tegma napisał/a:

Kolejna sprawa to Ciepłe Ssanie jest raczej w nowszych modelach motocykli gaźnikowych :)

To zerknij na dowolnego kata z oryginalnym gaźnikiem dellorto. Na pewno co najmniej od '94 mają taki wynalazek.

tegma napisał/a:

A następna- Skoro moto cię kopnęło to na bank miałeś źle ustawiony tłok... !!!

niekoniecznie - wystarczyło właśnie otworzyć szerzej przepustnicę. Jest jeszcze ew. kwestia źle ustawionego zapłonu, ale tu sam autor tematu jednoznacznie wskazał na związek między "oddaniem" kopniaka a otwartą przepustnicą przy kopaniu.

pzdr, Adam

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

24

chlopaki zobaczymy co i jak :d:d jednak co do gazu to jak kopalem to "powiedzialem " ze dodalem gazu wiedzialem ze nie wolno lecz  producent  jest na tyle glupi zeby zrobic wszystko odwrotnie i po prostu kopalem prawa noga i lekko przez przypadek dodalem gazu :d:d i skonczylo sie ze mam tak opuchnieta  koste ze szok :p zrobie jeszcze "post" co do tego swiatla :p

25

hej , dzis odpalila za powiedzmy 10 razem :p:^^ potem  po tym lodzie sie przejechalem (bardzo szybko cylinder sie nagrzal moim zdaniem) nie dawalem w piz** tylko normalnie , wrzucilem na luz  trzymal obroty  nic nie stukalo moc mial  wiec nie wiem na co stawiac jedynie co zobaczylem to olej  po prawej stronie na glowicy sa srubki dwie na plaski srubokret to chyba z tego troszke leci.. mysle ze wloze tam z 2000-3000tys i bedzie jak nowka :p:p:p

26

Jak sie ciepła zrobiła to może coś z chłodzeniem i z zaworami zły luz zaworowy .

motoslide.com

27 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-01-26 18:01:45)

ja nie moge co jest grane dwa te same posty , do skasowania

motoslide.com

28

co dwa te same posty ???

29

moze plyn ci zamarzł :D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

30