Temat: husqvarna 570 smr odpalanie
witajcie ,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » husqvarna 570 smr odpalanie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witajcie ,
Rozumiem , że nie możesz ogarnąć kickstartera?
Wszystko sprawne odpręzniki , gaźniki ,świecie ?
Kiedyś w ktmie miałem podobny problem że odpalał kiedy mu się chciało a ja cały czas wkurw... Może sprawdź jaka jest iskra, pokop trochę wykręć znów zobacz czy jest zalana czy co? Mi pomogła wymiana przewodu z fajką oraz świeca po tym zabiegu palił i zimny i ciepły w najgorszym przypadku za 2-3 razem. No i jak już się sam przekonałeś broń Boże nie dodawaj gazu :D
jak napisał przedmówca, rozumiem, że umiesz ustawić odpowiednio tłok... bo jak nie ustawisz to możesz sobie kopać i milion razy... może jakimś fuksem odpali...
Jeśli jest to Twoje pierwsze"kopane" moto to musisz się uzbroić w cierpliwość i po prostu "naumieć".
Innej rady nie ma, jak kupiłem parę lat temu dr350, to nie mogłem za hooya ogarnąć odpalania, dopóki ojciec co kiedyś junakiem śmigał mi nie pokazał :lol:
A teraz moje 600ccm pali za 2-4 kopem na zimno...
Tak więc kwestia wprawy.
No chyba że rzeczywiście masz coś posrane z ukłądem zasilania.
Ale zanim zaczniesz robić z pizdy wiadro, proponuję potrenować odpalanie.
jol
Akumulator sprawny?
Akumulator sprawny?
:)
W motocyklach z gaźnikami mechanicznymi dodawanie gazu przy kopaniu to proszenie się o kłopoty. W starszych KTMach jest nawet do tego specjalny mechanizm "ciepłego ssania", aby nie trzeba było ręcznie dodawać gazu.
A co do reszty problemu - trzeba wyczuć sprzęta i nauczyć się go kopać. Jeśli to Twoje pierwsze kopane moto to nauka trochę czasu może zająć. I lepiej nie rób tego w zwykłych, szosowych butach, bo możesz sobie podeszwę zniszczyć.
Najlepiej zagadaj do jakiegoś lokalnego endurowca, aby Ci pokazał co i jak.
Peka napisał/a:Akumulator sprawny?
wtf? :D
nie nic :P
pytanie czy 570 ma akumulator
Barteksm napisał/a:Peka napisał/a:Akumulator sprawny?
wtf? :D
heh niestety nie ma akumulatora hehe 570 jest typowo odchudzona , i przewaznie na tor :)
jezeli chodzi o kopanie to powiem tak ja latam na zx10r z tym nie mam problemu hehe :d lecz jezeli chodzi o crossy to jezdzilem tylko w 2T 250 od 7 roku zycja ciagle 2T^^ , do 4T mnie nie cziaglo hehe lecz co do tego polozenia co mowicie to wiedzialem ale bardzo trudno znalesc :) a wiecie jak to jest przed włożeniem do garazu chce sie odpalic a bo zimno to szybko no i wprawa :)
sadze tez ze moze gaznik lub zawory (niby wymieniane bo wczesniej jeden sie rozwalil i niby przedziurawilo tlok i byl remont (zawor/y nie wiem , tlok i korba ale wiecie jak to jest ie wiadomo ):p^^ ale z jednej strony jak odpali to naprawde dobrze chodzi
No i teraz Pewka wiesz o co mi chodziło :)
Nie wiem może poćwicz jednak to odpalanie .
tak jak pisałem wcześniej zacznij od podstaw. Sprawdzałeś iskrę, później jak wygląda świeca po kilkukrotnym kopaniu? Możesz wymieniać zawory i regulować gaźnik do woli jeśli świeca nie daje iskry ;> wyeliminuj najpierw to później zacznij myśleć co dalej, a fakt, dalej masz gaźnik i zawory ;> Co do nauki kopania to jeśli nikt Ci nie może pokazać osobiście co w trawie piszczy to na youtube masz nie zliczoną ilość filmów jak odpalać motory (oczywiście nie musisz oglądać tylko tych z husqvarna zasada wszędzie jest ta sama no pod warunkiem że nie są odpalane na pstryczek ;D)
tak jak pisałem wcześniej zacznij od podstaw. Sprawdzałeś iskrę, później jak wygląda świeca po kilkukrotnym kopaniu? Możesz wymieniać zawory i regulować gaźnik do woli jeśli świeca nie daje iskry ;> wyeliminuj najpierw to później zacznij myśleć co dalej, a fakt, dalej masz gaźnik i zawory ;> Co do nauki kopania to jeśli nikt Ci nie może pokazać osobiście co w trawie piszczy to na youtube masz nie zliczoną ilość filmów jak odpalać motory (oczywiście nie musisz oglądać tylko tych z husqvarna zasada wszędzie jest ta sama no pod warunkiem że nie są odpalane na pstryczek ;D)
no powiem wam ze mnie nie ciaglo do 4T i nie zmienie tego zdania:p:p^^ , zobaczymy jak polatam bo jak narazie jeszcze snieg :)
jeszcze cos husqa ma chyba cos z elektryka wlasnie jak wspominales (lampa przod ma problem w tym ze zarowka wystarcza na pare godzin moze ktos cos takiego mial ? :) o iskrze sprawdze to dzis ale musze wziasc kogos do kopania haha
W motocyklach z gaźnikami mechanicznymi dodawanie gazu przy kopaniu to proszenie się o kłopoty. W starszych KTMach jest nawet do tego specjalny mechanizm "ciepłego ssania", aby nie trzeba było ręcznie dodawać gazu.
.
Zdaje mi sie, że nie ma dodawanie gazu nic do sprawy... Poprostu sie nie dodaje i tyle, żeby nie zalać , żeby nie było za dużego wybuchu itd... Ciepłe ssanie nie jest po to, żeby nie dodawać gazu bo ono samo podaje paliwo, Ciepłe ssanie podaje dodatkową dawkę POWIETRZA- bo jak wiadomo w wyższej temperaturze cylindra potrzeba wiecej powietrza, żeby spalić tą samą ilość paliwa. Kolejna sprawa to Ciepłe Ssanie jest raczej w nowszych modelach motocykli gaźnikowych :)
A następna- Skoro moto cię kopnęło to na bank miałeś źle ustawiony tłok... !!!... Jak odpalać ?
Zobacz film jaki nakręciłem kiedyś ze swoim motocyklem :)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=-0zD_ITWars[/url]
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » husqvarna 570 smr odpalanie
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 75 zapytań