Odp: Rejestracja KTM EXC 530
mam kx 250 zarejestrowany na kdxa 125 :P jak się chce to się wszystko da ;)
VOR 530 SM-R & KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Rejestracja KTM EXC 530
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam kx 250 zarejestrowany na kdxa 125 :P jak się chce to się wszystko da ;)
mam kx 250 zarejestrowany na kdxa 125 :P
Jakby to nie był 2T to stałby na miejscu Hondy albo obok niej ;P Ale dwusów mnie przeraża, a raczej jego spalanie bo lubię na prawdę dużo jeździć moim 125/50 :D
mało pali :P mocy wystarcza bo 60 kucyków a 5 litrów zalejesz i jeździsz i jeździsz aż się skończy :P średnio 7 na 100 pali :D
Jak oszczędzam to mój połowę mniej :P
Dobra nie róbmy OT ;)
Po 2 latach wznowię ten temat : ) Wiem, że duża ilość osób ma podaną w dowodzie zaniżoną moc. Orientuje się ktoś jak to wygląda z pojemnością? Czy exc 525/530, które mają pojemność trochę ponad 500ccm dałoby radę na A2 zarejestrować? ( oczywiście z zaniżoną mocą w dowodzie :) ) Czy lepiej zainteresować się 450ccm i tylko ilości KM się martwić? ;>
da się zarejestrować i jedno i drugie. W szwabach jest bardzo dużo motocykli tak mocno zdławionych na gaźniku, że mają ok. 11kW o ile mnie pamięć nie myli.
Z perspektywy mojej osoby bardziej polecam Ci zakup maszyny bez homologacji, a fakt, że są one tańsze średnio o 3 tyś zł pozwoli na zakup przyczepki.
Wprowadzenie tak idiotycznych przepisów spowodowało, że dużo większa liczba młodych osób będzie jeździła BEZ PRAWA JAZDY!!!
To samo rozwiązanie polecam Tobie.
Mam nadzieję, że czyta to jakaś policja, albo organ ustawodawczy i ktoś zastanowi się nad głupotą jaką zrobili.
Miało być bardziej bezpiecznie, a będzie ch***a bezpiecznie
da się zarejestrować i jedno i drugie. W szwabach jest bardzo dużo motocykli tak mocno zdławionych na gaźniku, że mają ok. 11kW o ile mnie pamięć nie myli.
Z perspektywy mojej osoby bardziej polecam Ci zakup maszyny bez homologacji, a fakt, że są one tańsze średnio o 3 tyś zł pozwoli na zakup przyczepki.
Wprowadzenie tak idiotycznych przepisów spowodowało, że dużo większa liczba młodych osób będzie jeździła BEZ PRAWA JAZDY!!!
To samo rozwiązanie polecam Tobie.
Mam nadzieję, że czyta to jakaś policja, albo organ ustawodawczy i ktoś zastanowi się nad głupotą jaką zrobili.
Miało być bardziej bezpiecznie, a będzie ch***a bezpiecznie
Nie zgodzę się totalni z tym co piszesz.
Taka sytuacja ma miejsce bo nasz naród to w większości kombinatorzy i osóby, które NIE CHCĄ się przystosowywać do zasad.
Uważam, że przepis ograniczający moc motocykli jest sensowny a to że dzieciaki kombinują a ich rodzice, którzy wszystko załatwiali tak w czasie komuny, na to pozwalają to już inna sprawa...
żeby być uczciwym wobec społeczeństwa i panujących w nim zasad, najpierw trzeba być uczciwym wobec siebie samego.
Taka właśnie jest moja postawa
czuwaj!!!
Moc nie jest raczej problemem. Jeszcze miesiąc temu ludzie na forum chwalili się kto ma mniej mocy w dowodzie wpisane ;) Zastanawiała mnie właśnie pojemność czy na te 10ccm dałoby radę jakoś oko przymknąć i wpisać kilka ccm mniej. Z kolei notoryczna ucieczka przed policją na dłuższą metę byłaby dosyć ryzykowna, a i pewnie kosztowna po jakimś czasie ;p SM bardziej by mi służyło do latania po mieście, a nie po torach więc homologacja też by się przydała. Najwyżej skupię się na pojemności 450 i będzie spokój.
Dzięki wielkie za rady : )
FYI : rok temu Kupiłem motor 125 rejestrowane na 50 i specjalnie usunąłem tą adnotację w dokumentach i zarejestrowałem pojazd jako motocykl.
Tak jak to powinno być.
W Twoim przypadku wydaje mi się, że sprawa chyba poważniejsza była, bo Twoim 125 można było bez prawa jazdy jeździć i wtedy jak złapią to po dupie się dostaje. Nie wiem czy mój przypadek tak samo karany by był czy nie? : D
Jeszcze miesiąc temu ludzie na forum chwalili się kto ma mniej mocy w dowodzie wpisane ;)
chwalenie się swoimi średnio legalnymi dokonaniami jest równie mądre jak te przepisy. Każdy może otworzyć forum, a co drugi może namierzyć kim jesteś
tadzik... zasługujesz na nagrodę od premiera, albo nawet papieża:)
w uk byla na sprzedaz crf450r w sm zdlawiona. braciak licytowal ale nie wygral ;(
Na ebayu co chwilę wystawiają crf'ki tylko na nie spory popyt jest i na licytacji ceny potrafią ładnie do góry polecieć. Ale jakby się taka trafiła to chętnie by przygarnął : )
tadzik... zasługujesz na nagrodę od premiera, albo nawet papierza:)
Teraz mam blisko i nie muszę specjalnie przyjeżdżać, więc może jakieś odznaczenie Państwowe nadane przez Prezydenta RP :)
Order Odrodzenia Polski
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Rejestracja KTM EXC 530
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 76 zapytań