31

Odp: Rejestracja KTM EXC 530

Ja latałem miesiąc bez prawka na 125-tce :)

A jeżeli teraz (A1) wyjechał bym na jakiejś 600tce i by mnie pały złapały (rutynowa kontrola) to płacę tylko za brak kategorii, prawda ?

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

32

No tak, trzy stówki. Tak więc lepiej mieć A1 niż nic

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

33

dokładnie 300 stówki no i jak masz kogos z prawkiem to moze odebrac moto z miejsca gdzie Ciebie zatrzymali a jak nie to moto na parking :) Wiec najlepiej jak masz pod dupa 450 to maneta odkręcić i tyle w miescie i tak ciebie nie złapią :D

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

34

... Chyba, że zobaczą tablicę  :o

35

no moje 530 miało w dowodzie 11kw :D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

36

cross napisał/a:

no moje 530 miało w dowodzie 11kw :D

? haha

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

37 Ostatnio edytowany przez PeKaWu (2011-01-12 23:07:17)

patryk1533 napisał/a:

dokładnie 300 stówki no i jak masz kogos z prawkiem to moze odebrac moto z miejsca gdzie Ciebie zatrzymali a jak nie to moto na parking :) Wiec najlepiej jak masz pod dupa 450 to maneta odkręcić i tyle w miescie i tak ciebie nie złapią :D

Najlepiej jak sie rozwalisz na czyims samochodzie i bedziesz musial zaplacic za szkody z wlasnej kieszeni, bo ubezpieczyciel wypnie sie na osobe kierujaca pojazdem bez uprawnien  :lol:

Nie zycze tego ale sa to jak najbardziej prawdopodobne konsekwecje ujezdzania motocykla, na ktorego nie masz prawka i warto, zebys byl tego swiadomy.

38 Ostatnio edytowany przez Ponczo (2011-01-12 23:19:30)

powiem tak latam na 125/50 juz rok z czego policja zatrzymała mnie dwa razy 1 u mnię w mieście jak wyprzedziłem wszystkie samohody zjezdzając z ronda i stawiając na koło gdzie pierwszym samochodem była policja po tajniaku  2 w wawie na cargo z chłopakami z forum  a reszte razy uciekałem czyli jakieś 5  za kazdym razem policja nie kapneła się ze to 125

ps1 ale ucieczka przed policja niejest fajna dlatego robię prawko i większe moto

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

39

to w takim razie porozmawiam z rodzicami (chociaz nic nie maja do gadania) i ide sie zapisac na prawko A1. Teraz czytalem ze to ma wyjsc w 2013 wiec ok, zalapie sie chyba ze nie uda mi sie zdac przez 9 miesiecy :). najlepsze jest to ze miasto jest male i z kazdej strony miasta wychodzi dobra droga i wookolo sa sady wiec mozna i tak uciekac chociaz na zdrowy rozsadek lepiej sie zatrzymac niz pozniej jezdzic na wozku inwalidzkim. Dzieki koledzy za wyjasnienie. Myslalem ze jak zlapia mnie nie z ta kategoria to dostane odroczke czy cos ale z waszych postow wynika ze tylko 300 zł w plecy

40

300zl jeśli masz jakąš kategorię ale pamiętaj małe miasteczko to nie + tylko- tam zaraz się dowiedzą kto ma motor i prędzej go złapią

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

41

Na DT ''uciekałeś'' to się nie ''kapneli'' ale jakbyś jechał czymś większym to mogą Ci po prostu zabrać dowód rej. i skierować na przegląd, a to są niepotrzebne koszta.

patryk1533 napisał/a:

Ja miałem kontrolę w samym centrum Wrocławia, dostałem 300 zł za brak kategorii Kawa 636 i normalnie wróciłem do domu.

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

42

bart to zależy na jakiegi policjanta trafisz albo na chama. jechałem na rowerze w nocy po chodniku dostałem 100 zł mandatu albo na spoko chłopaków w vektrze którzy wiedzieli że to 125 i zapytali się o karte i powiedzieli że następnym razem mi ją zabiorą jak będzie mnie rozpierała energia

43

dokładnie. Mnie ostatnio złapali za przekroczenie prędkości to mi nawet bieżnik w oponach sprawdzał i całe oświetlenie moto  :lol:  ale w końcu się dogadałem i odpuścił mandat  :cool:

A mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli złamię przepis na większym moto mając tylko a1 to co się stanie ? Akcja jak bez prawa jazdy czy jakoś inaczej to wtedy załatwiają ?

Go big or go home!

44 Ostatnio edytowany przez cross (2011-01-13 11:48:45)

daniken napisał/a:

dokładnie. Mnie ostatnio złapali za przekroczenie prędkości to mi nawet bieżnik w oponach sprawdzał i całe oświetlenie moto  :lol:  ale w końcu się dogadałem i odpuścił mandat  :cool:

A mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli złamię przepis na większym moto mając tylko a1 to co się stanie ? Akcja jak bez prawa jazdy czy jakoś inaczej to wtedy załatwiają ?

300zł za brak kategori  bez mandatu za wykroczenie i punktow , chyba ze trafin na hooya to skieruje wniosek do sądu o ukaranei za stwarzanie zagrozenia w ruchu

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

45

To elegancko :)

Go big or go home!