1

Temat: Rejestracja KTM EXC 530

Drodzy koledzy!
Czytam i czytam ale nie moge sie dowiedziec co w koncu jest z tym prawkiem na motor. Dzisiaj dzwonilem do WORD-u i powiedzieli mi ze w tym roku jeszcze ustawa ktora mowi ze kat. A bedzie mozna robic od 24 lat, nie weszła. Problem jest taki ze mam dopiero 16 lat (za 2 miechy 17) i boje sie ze te złośliwe pizdolce którzy żądza polska zatwierdza ta ustawe tuz przed moja 18-tką. Wiec tak sobie myslalem i wpadlem na pomysl zeby zrobic A1 w razie czego. Wczesniej jezdzilem SXF 250 jednak znudzilo mi sie latanie po lesie i postanowilem kupic sobie motor z mozliwoscia rejestracji. Wybor padl na EXC 530 (dodatkowo dostalem kola SM) i chcialbym polatac tym troche po miescie i dojechac do szkoly (mała miejscowość a policja to wyjeżdża raz na miesiac zeby zarobic). Tak wiec jak mozna, a czy w ogole da rade zarejestrowac EXC 530 na 125 tak aby "legalnie" jezdzic. Prosze o wasze rady. Z góry dziekuje

Alex

2 Ostatnio edytowany przez cross (2011-01-12 20:55:20)

Odp: Rejestracja KTM EXC 530

wszystko sie da   :D  zalezy ile chcesz siana na to przeznaczyc ... a najlepiej zrób A1 i na tym smigaj  przy kontroli naprawde sie nei czepiaja tego ;) weim bo sam to keidys przerabiałem

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

3

twoje filmy to chyba nawet widzialem na YT jak jezdzisz swoim wypasionym EXC 530 po miescie, W miescie w ktorym jezdze policja rzadko lapie ale jak przyjada z gminy to jest lapanka i wolalbym uniknac kontroli gdzie w papierach bedzie wpisane powyzej 125. Tez przerabialem i wiem jak to jest jednak wtedy mialem tylko DT 50 i nie robilem tyle halasu co EXC. Powiedzmy ze mam do przeznaczenia 1000zl, co dalej?

4

no to zeby miec 125 w papierze brakuje ci kolejne 1000 ;)

5

530 na 125 ? :) ciekawie się zaczyna :)

Najlepiej będzie jak zrobisz sobie A1 i będziesz jeździł EXC normalnie zarejestrowanym na 530 ccm. Tak jak cross mówi (nie wiem co ty w sobie masz, że nikt nie lubi się z tobą zgadzać :D ) nie czepiają się a jeżeli już się przyczepią to płacisz 200 albo 300 zł za brak kategorii i tyle :)

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

6

ja mialem lc4 na 125 takze nie płacz :D

7

i mówisz że za 2 tyś można mieć 125 w papierach ?:)

Go big or go home!

8

mozna wszystko :))

9

A to tym lepiej :) To za rok bym się zgłosił do ciebie po namiary na tego "magika" od papierów  :D  . Nasz kochany tfuuu prezydent ma podpisać uchwałę na dodatkowe prawo jazdy (A2 czy AM nie pamiętam) to iluś tam koni więc taniej by mnie wyszedł taki właśnie przekręt hehe ;)

Go big or go home!

10

tai kat jest do sprzedania na allegro na a1 :P

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

11

moim zdaniem ta ustawa jest jak najbardziej na miejscu  ;) szczególnie jezei chodzi o kategorie AM czyli 50ccm  mianowicie zeby prowadzic taki pojazd trzeba miec prawojazdy kat. AM  czyli eiminuje to górników i starych dziadków nie majacych pojecia co sie wokół nich dzieje z dróg ;)

12

Ponczo jakbyś mógł to zarzuć linkiem do tej aukcji, bo szukam szukam i znaleźć tego nie mogę.

Go big or go home!

13

co do 50ccm to też jestem jak najbardziej za więcej szkody niż pożytku i tylko zagrożenie powodują :)  Ale ma wyjść też prawko do bodajże 40-stu paru koni i tu jestem za a nawet przeciw temu. I to bardzo przeciw.

Go big or go home!

14

Policja się nabierze, ale ubezpieczyciel już nie... Jak Ci przyjdzie zapłacić za rozwalonego mesia 400k to zaczniesz się zastanawiać, czy było warto? Takich jemiołów co rejestrują różne moto na A1 nie brakuje, ale mam nadzieję że niebawem policja i ubezpieczyciele się za nich wezmą.

15

SnowMoto napisał/a:

Policja się nabierze, ale ubezpieczyciel już nie... Jak Ci przyjdzie zapłacić za rozwalonego mesia 400k to zaczniesz się zastanawiać, czy było warto? Takich jemiołów co rejestrują różne moto na A1 nie brakuje, ale mam nadzieję że niebawem policja i ubezpieczyciele się za nich wezmą.

wiesz jak jest racja zawsze leży po srodku :)