196

Odp: GoPro

daniken napisał/a:

Panowie pomocy. Dostałem dzisiaj kamerkę a wraz z nią taki czarny kabel dzięki któremu powinienem potrafić podłączyć ja do komputera. Podłączyłem do kompa i .... nic. Nie reaguje. Ani kamera się nie ładuje ani komputer jej nie wykrywa. Aż przeczytałem instrukcję obsługi i tam też nic na ten temat nie jest napisane. Miał ktoś z was podobny problem ?

Innym kablem też próbowałem i efekt taki sam.

Kabel do ladowania i transmisji danych to zwykle USB. Inne kable sa do podlaczenia kamerki do telewizora. Na wylaczonej kamerce powinna swiecic sie czerwona lampka, co oznacza ladowanie ( NIE swieci sie jesli bateria jest w pelni naladowana!!!) Po wlaczeniu kamerki komputer powinien ja wykryc, a na wyswietlaczu kamerki powinien pojawic sie napis "USB" Jesli masz duzo urzadzen podlaczonych do kompa, sprobuj je zaminic miejscami. Mi pomoglo jak mi sie porty USB "walily"

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

197

Crazy_Russian napisał/a:

Wlacz kamerke. Jak ją włączysz to dopiero wtedy ją podłącz kablem do kompa. Wtedy na miniwyswietlaczu w kamerze pojawi sie napis USB, a komp powinien wykryc ja jako dysk.

Też tak zrobiłem i nic. Też nie działa.

JERY napisał/a:

Kabel do ladowania i transmisji danych to zwykle USB. Inne kable sa do podlaczenia kamerki do telewizora. Na wylaczonej kamerce powinna swiecic sie czerwona lampka, co oznacza ladowanie ( NIE swieci sie jesli bateria jest w pelni naladowana!!!) Po wlaczeniu kamerki komputer powinien ja wykryc, a na wyswietlaczu kamerki powinien pojawic sie napis "USB" Jesli masz duzo urzadzen podlaczonych do kompa, sprobuj je zaminic miejscami. Mi pomoglo jak mi sie porty USB "walily"

"Innymi kablami" to miałem namyśli ,że inny kabel (np: z mojego aparatu) o takiej samem wtyczce.
Nie świeci się po podłączeni. Nie reaguje. Na wyświetlaczu pokazuje pełną baterię. Napis USB nie pojawia się a komputer jej nie wykrywa :/ Próbowałem z wszystkimi wejściami USB w kompie i nic, na innych komputerach też sprawdzałem (może mój komp jest do dupy) i też nic.

Dzwoniłem tam do sklepu i koleś był bardzo zdziwiony tym faktem. Mówił, że jeszcze im się coś takiego nie zdarzyło. Mam im odesłać kamerę i przyślą mi nową jeżeli nie zdołają jej naprawić.

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

198 Ostatnio edytowany przez pedrosa73 (2011-01-07 16:44:44)

daniken napisał/a:
Crazy_Russian napisał/a:

Wlacz kamerke. Jak ją włączysz to dopiero wtedy ją podłącz kablem do kompa. Wtedy na miniwyswietlaczu w kamerze pojawi sie napis USB, a komp powinien wykryc ja jako dysk.

Też tak zrobiłem i nic. Też nie działa.

JERY napisał/a:

"Innymi kablami" to miałem namyśli ,że inny kabel (np: z mojego aparatu) o takiej samem wtyczce.
Nie świeci się po podłączeni. Nie reaguje. Na wyświetlaczu pokazuje pełną baterię. Napis USB nie pojawia się a komputer jej nie wykrywa :/ Próbowałem z wszystkimi wejściami USB w kompie i nic, na innych komputerach też sprawdzałem (może mój komp jest do dupy) i też nic.

Dzwoniłem tam do sklepu i koleś był bardzo zdziwiony tym faktem. Mówił, że jeszcze im się coś takiego nie zdarzyło. Mam im odesłać kamerę i przyślą mi nową jeżeli nie zdołają jej naprawić.

zasadnicze pytanie jakiego masz windowsa.do starszych trzeba zainstalowac stery.jaka masz kamerke i jakiego windowsa/jesli byla nowa to musi byc  do niej plyta.jesli od kogos to po modelu mozna sciagnac stery.ale windows najwazniejszy w tym momencie

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

199

na moim kompie XP na laptopie Vista a na notebooku mam 7-kę i na żądnym nie działał. Kamera HD i w pudełku nie znalazłem, żadnej płyty.

Go big or go home!

200

daniken napisał/a:

na moim kompie XP na laptopie Vista a na notebooku mam 7-kę i na żądnym nie działał. Kamera HD i w pudełku nie znalazłem, żadnej płyty.

jaka masz kamerke.jesli masz kabelek standartowy jak do wiekszosci aparatow czyli z jednej usb a z drugiej taki jakby splaszczony tapez to ja mam takich kabli okolo dziesieciu .i nie na wszystkich widzi kamerke  czy aparat niektore sluza tylko do ladowania i bedie cienszy mimo ze koncowki bedzie mial takie same.maja mniej pinow wykorzystane .proponuje podlaczyc pod inny kabel napewno ktos ma i wtedy po podlaczeniu kabla z kompem i kamerka wlaczyc kamerke

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

201

Ten standardowy. Też mam ich w hoooy w domu i na żądnym nie działała.

Kamera nówka ze sklepu. Kupowałem na [url]www.goprocamera.pl[/url]

Go big or go home!

202 Ostatnio edytowany przez pedrosa73 (2011-01-07 17:28:14)

daniken napisał/a:

masz jeden przycisk czy 2 na kamerce.moze ta strona ci pomoze  [url]http://www.goprocamera.com/support/hdheroupdate.php[/url]    i zobacz czy masz wlozona karte sd na niej powinien byc program do sciagania filmow na kompa i pliki instalacyjne

203

Ja mam XP home edition i dziala. Żadnych cudownych sterowników, ani oprogramowania do GoPro, nie posiadam.
Jesli jednak nawet nie laduje to na pewno nie wina systemu, albo wspomniany kabel, albo gniazdu USB w kompie, albo w kamerze, albo sama kamera. Wg mnie wiecej opcji nie ma.

Moze wyjmij z kamery baterie i wloz. Cholera wie, moze pomoze.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

204

a na moim kompie w domu - nie widzi, widzi, nie widzi... Ruletka.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

205

Crazy_Russian napisał/a:

Ja mam XP home edition i dziala. Żadnych cudownych sterowników, ani oprogramowania do GoPro, nie posiadam.
Jesli jednak nawet nie laduje to na pewno nie wina systemu, albo wspomniany kabel, albo gniazdu USB w kompie, albo w kamerze, albo sama kamera. Wg mnie wiecej opcji nie ma.

Moze wyjmij z kamery baterie i wloz. Cholera wie, moze pomoze.

a gopro nie dolacza programu do sciagania filmow na kompa?moja vhold ma takie bez zainstalowania tego nie mozna bylo obejrzec filmu sciagnietego na kompa.ale po podlaczeniu vista widziala od razu kamerke

206 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-01-07 17:38:20)

ja zajmuję się naprawą laptopów i zdarzało się, że system nie widział urządzeń usb z powodu wirusów ale nie mówię, że w tym przypadku musi tak być. najlepiej jakbyś otworzył menegera urządzeń, podpiął kabel z włączoną kamerką i patrzył czy pojawia się jakieś nowe urządzenie...ale to co opisujesz wygląda na zepsutą kamerkę lub wtyk usb w kamerce

207

pedrosa73 napisał/a:
daniken napisał/a:

masz jeden przycisk czy 2 na kamerce.moze ta strona ci pomoze  [url]http://www.goprocamera.com/support/hdheroupdate.php[/url]    i zobacz czy masz wlozona karte sd na niej powinien byc program do sciagania filmow na kompa i pliki instalacyjne

2 przyciski. jeden z przodu a drugi od góry.

Mi się wydaje, że gniazdo w kamerze pewnie jest walnięte. bo kabel który był w zestawie działa (podłączyłem dysk pod niego i wszystko działało)

tabul napisał/a:

ja zajmuję się naprawą laptopów i zdarzało się, że system nie widział urządzeń usb z powodu wirusów ale nie mówię, że w tym przypadku musi tak być. najlepiej jakbyś otworzył menegera urządzeń, podpiął kabel z włączoną kamerką i patrzył czy pojawia się jakieś nowe urządzenie...ale to co opisujesz wygląda na zepsutą kamerkę lub wtyk usb w kamerce

Możliwe z tym wirusem ale żeby na trzech kompach ? Przy czym laptop 3 dni temu z pudełka został wyjęty. Menager urządzeń też nie pomaga. Nic się nie pojawia.
To trzeba mieć pecha :) jeszcze mi się nie udało kupić nowej rzeczy żeby wszystko działało. Jutro to wyśle do nich do sklepu niech to naprawią.

Go big or go home!

208

daniken napisał/a:
pedrosa73 napisał/a:
daniken napisał/a:

2 przyciski. jeden z przodu a drugi od góry.

Mi się wydaje, że gniazdo w kamerze pewnie jest walnięte. bo kabel który był w zestawie działa (podłączyłem dysk pod niego i wszystko działało)

sprawdz jeszcze czy asz w srodku karte pamieci.czy sama kamera ci sie zalacza wogole.jesli tak to zobacz na wyswietlaczu czy nie ma funkcji wlaczenia usb

tabul napisał/a:

Możliwe z tym wirusem ale żeby na trzech kompach ? Przy czym laptop 3 dni temu z pudełka został wyjęty. Menager urządzeń też nie pomaga. Nic się nie pojawia.
To trzeba mieć pecha :) jeszcze mi się nie udało kupić nowej rzeczy żeby wszystko działało. Jutro to wyśle do nich do sklepu niech to naprawią.

209

daniken napisał/a:

... jeszcze mi się nie udało kupić nowej rzeczy żeby wszystko działało...

Trzeba bylo od razu od tego zacząć. A nie my tu się głowimy, a przyczyna znana ;)

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

210

nie nie na 3 kompach to nie możliwe;) prawdopodobnie wtyk w kamerce, oczywiście nie chcę pytać o oczywiste ale może jest tam jakiś przełącznik jak się do kompa podłącza aby ten widział urządzenie jak w niektórych starych aparatach cyfrowych...