1

Temat: Husqvarna TE450 A.D 2005 - układ wydechowy

Mam do Was następujące pytanie. Orientuje się ktoś wydechem jakiej firmy warto zainteresować się do Husqvarny z 2005 roku? Podejrzewam że już niewiele firm na na stocku wydechy do modeli 2005 więc będę wdzięczny za propozycje.

Sam znalazłem taki : [url]http://www.husqvarnaoutlet.com/inc/sdetail/1073[/url]

Pytanie brzmi czy warto pchać się w Leo?

Jak wygląda sprawa dźwięku i czy spark arester jest wykręcany?

Znacie kogoś kto sprzedaje je w PL bo sam nie chcę się bawić w ściąganie go z poza PL?

Może jakieś inne propozycje? Albo np ori wydech od TC ?

2

Odp: Husqvarna TE450 A.D 2005 - układ wydechowy

do husqiego najlepiej arrow albo akrap bo z tymi dwoma firmami husqy wspolpracuje ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

3

Mieloch ma Leo Vince

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

4

Widzicie koledzy tylko sęk w tym że moje moto to rocznik 2005. I wydech Akrapovic już nie jest produkowany, a Arrow ( dzięki cross ) za podpowiedź jest tylko do modelu 2006.

I tu nasuwa mi się pytanie : czy wydech przeznaczony do modelu 2006 podejdzie plug + play do modelu 2005 ? Orientuje się ktoś?

I jeszcze jedno : jak wyglądają jakościowo te wydechy. Tzn. chodzi mi o Arrow i Leo Vince. Z wydechami Akrapovic miałem styczność przy okazji auta i mimo iż ceny są kosmiczne to przekłada się to w 101% na jakość/performance/wagę/itp...

Ma ktoś na forum wydechy Arrow lub Leo Vince i mógłby się wypowiedzieć jak to  nimi jest? I która z tych dwóch firm ma lepszy sprzęt?

5

arrov mozna polecic tylko cena duzo wyzsza od leo a co do leo no coz jakosc wykonania pozostawia wiele do zyczenia ;)) a wydechy 2005/2006 powinny byc takie same

6

W LC4 kolega Tomek miał leo, porównywaliśmy do Akrapa i....jednak Akrap to Akrap:) fakt tamten był Carbon, mój tytan, dźwięk zupełnie inny - akrap bardziej niski, bardziej strzelaał w wydech. Leo hmmm z tego co pamiętam to nity od końcówki wyrywały się, silencer do dupy, carbon rozwarstwiał się....

SMR 505

7

Ja mam w SM 610 Leo Vince i jest spoko, z tego co czytałem na supermotojunkie to do tego modelu najpopularniejszy tlumik i raczej nikt nie narzeka.
Do 610 Akrap nie robi nic, Arrow robi tlumik jeszcze dluzszy niz seria (notabene tez robiona przez Arrowa),
a produkty malych wloskich firm sa w granicach 400 Euro, podczas gdy Leo kosztuje +- 250.

Dzwiek w 610 sie poprawil znaczaco (jeszcze tylko z spark arresterem),
zmiana wkladow jest prostsza niz w IXIL'u ktory mialem w CBR,
tlumik podszedl bez rzezby, moto mniej sie grzeje i nie przypala kierunków:)

Taki by pewnie podszedl do ciebie:
[url]http://cgi.ebay.pl/Echappement-Leovince-End-Alumin-Husqvarna-450-04-05-/400180183687?pt=FR_JG_Moto_Pi%C3%A8ces&hash=item5d2c990287#ht_1416wt_1135[/url]
ja kupowalem z ebaya i w +- 10 dni byl u mnie.

8

rafax napisał/a:

Ja mam w SM 610 Leo Vince i jest spoko

tak jak napisal kolega wyzej ja takze posiadam lv z tej serii i jest owiele lepsiejszy niz standard  :D
wiec moge go polecic  ;)

9

on pyta o 450 a nie 610 ...

10

Ponoć w ogóle nie jest zalecany carbon na tłumiki do singli ze względu na różnice ciśnień itp.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

11

detonacje w wydechu i temperatura spalin

12

cross napisał/a:

on pyta o 450 a nie 610 ...

Dlatego caly czas podkreslam ze pisze o 610 a nie o jego, nie mam 450 zeby porownac.

Na zdjeciach puszka wyglada identycznie jak ta w 610,
wiec wiekszosc uwag dotyczacych jakosci i mozliwosci zmiany wkladow ma zastosowanie do obu modeli.

13

ja miałem Higashi i dobrze gadał w Husce

14

Dzięki Panowie za podpowiedzi. :)
Dziś rozmawiałem z facetem z mojej okolicy który ciągnie części i motocykle, także nowe z wysp. Powiedział że nie ma ani Leo ani Arrowa na stanie do Huski ale może bez problemu oba ściągnąć. Ma jednak oba wydechy ( do różnych modeli co prawda ) i zaproponował że najlepiej jak podjadę i porównam sobie wykonanie obu firm. Zawsze to jakiś kontakt i możliwość oceny.

15

W swojej Husce TE510 2005 byłem zmuszony włożyć tłumik serie z 2006.
Po:
1 Jest dłuższy i otwory które są w nim na stałe nie mogły się zgrać z tymi w ramie
2 Uchwyt do połączenia za pomocą sprężyny z rurą "pośrednią" był przesunięty o 180 stopni
3 Brakowało około 1,5cm aby tłumik dobrze spasował się z rurą "pośrednią" (spaliny wylatywały przez połączenie)

Sorki za brak fachowym nazw ale liczę, że można się pokapować o co biega

HUSQVARNA TE250 '08

www.ProMX.pl - odzież, części  i akcesoria off-road
GG 8809197