1

Temat: Suzuki Drz E na SM

Witam
Zamierzam kupić na wiosne-wakacje Suzuki DRZ najlepiej SM.Lecz zauwazyłem ze oryginalne drz Sm jest dość droższe od zwykłej drz crossowej.I stąd moje pytanie.Jakie są koszty i czy jest to wogole opłacalne i czy da rade przerobic drz E czyli wersje cross na Supermoto.
pozdrawiam
p.s Jestem nowy jezeli zły dział prosze o przeniesienie

2 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2010-11-30 20:45:36)

Odp: Suzuki Drz E na SM

Siema , wszystko da rade jest kilka wersji drz e przerobionych na supermoto na forum .
Plus jest taki , że wersja E ma moc 49km i jest lżejsza od fabrycznie 40 konnej wersji sm o wiekszej wadze.
Specjalisci od drz napewno sie odezwą  :D

motoslide.com

3

Jest duzo postow na ten temat, wiec przeszperaj forum,a znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie, Pozdro!

Black RiDeR

4

Ok postaram sie odnaleść takie tematy.Dzięki

5

siema, odezwij sie na priv - napisz dokładnie co potrzebujesz. jeśli chodzi o przeróbkę E na SM to
a. sam sie w to bawiłem w zeszłą zimę
b. chętnie pomogę - będe miał i mam już troche gratów dzieki którym mozesz przekrztałcić drz e w smkę
pozdro

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

6

Brzozrider napisał/a:

siema, odezwij sie na priv - napisz dokładnie co potrzebujesz. jeśli chodzi o przeróbkę E na SM to
a. sam sie w to bawiłem w zeszłą zimę
b. chętnie pomogę - będe miał i mam już troche gratów dzieki którym mozesz przekrztałcić drz e w smkę
pozdro

Jeśli pojawia się jakiś nowy temat z którego wynika że można by coś sprzedać... to jest pewne że po chwili pojawi się w nim Sprzedawca Roku Brzoza.  :D  :D  ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

7

Znikają znikają bo pilnuję poziomu wypowiedzi.

jakubek

8

:D i dobrze

motoslide.com

9

Ooo moj post wyerasowany ;]

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

10

Bo to forum przyjaźni :lol:

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...

11

podbijam stary temat z podobnym pytaniem. Trochę szukałem na forum, ale nie do końca to co mnie interesuje.
Mianowicie chciałbym zapytać was o radę.
Czy warto kupić wersję S i przerabiać ją na SM?
Wiem że trzeba zmieniać koła i tarcze - to nie problem. Bardziej mnie martwi ustawienie zawiasu - czy zawias z S nie będzie zbyt miękki? Ważę 85kg. Przeznaczenie to zdecydowanie SM - głównie latanie po mieście, ale też czasem jakiś las, powiedzmy 80% miasto/20% szutry + kilka wypadów na radom czy lublin dla nauki.
Do tej pory szukałem SM i chciałem dokupić koła cross.
Teraz pojawiły się dwa ogłoszenia S'ek i są bardzo ładne, oraz zdecydowanie tańsze (okolice 9k - za tyle można kupić zajechane SM..) Generalnie puenta jest taka, że ładne SM jak znajdę to w okolicach 13k + dokupienie kół cross, a S w podobnym stanie kosztuje koło 9-10k, koła z tarczami i adapterem 2k i zostanie mi na buty i kask. Martwi mnie tylko kwestia zawieszenia, więc gorąco proszę o poradę :)
Od razu mówię - nie chcę E, za kiepski na razie jestem.
Czy są jeszcze jakieś różnice pomiędzy S a SM, które pominąłem a mogą być istotne?
Pozdr

wzium?

12

szukasz SM  z kołami enduro
dzwon mam rodzynka

698 672 101

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220