Odp: Aprilia SXV550
mcienki napisał/a:Oczywiście że się zgadzam! :D . Panowie, przecież wszyscy mamy tą swiadomośc jeżdżąc na wyczynowych sprzętach,że remonty są wpisane w ich eksploatację. Odnoszę wrażenie iż kolega który założył ten temat nie do końca zdaje sobie sprawę jakim sprzętem jest sxv-to typowo wyczynowy sprzęt i nie powinny tu padac pytania o podnóżki pasażera. Jeżeli kolega myśli o małej turystyce to raczej pegaso lub bmw gs 650/800/1200bedzie lepszą alternatywą. Peka, jeżeli myślisz o trasach, nawet jesli miałyby byc krótkie i jeszcze chcesz zabrac na grzbiet pasażerkę to niestety ale długo nie polatasz, bo nie ma nic gorszego jak stałe otwarcie przepustnicy i to jeszcze w dwie osoby. Musisz swój wybor jeszcze raz poważnie przemyślec.
mcienki nie poznaję Cię ;)
Mnie się wydaję, że kolega tak tylko pisze bo jeszcze nie jeździł SM. Przejedzie się taką SXV i podnóżki pójdą do kosza...tak samo kierunki, pstryczki elektryczki i rejestracja. O dziewczynie zapomni, pomyśli o karbonach i slickach. A jedyne słowo jakie będzie gościć na jego ustach to TERROR! :D
Wiem, że to sprzęt wyczynowy. Jestem również świadom turystyki na takim moto (na moim obecnym jest podobnie - zmiana biegów co 3 sec i moment koniec, jestem przezwyczajony do jazdy 90 km/h na trasie)
Doszedłem do wniosku, że potrzebuję czegoś bardziej ucywilizowanego, mniej dzikiego :)
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS