Temat: Klejenie
Siema mam pytanie wiecie jak posklejać owiewki (plastikowe) wypełnić wgłębienia, ubytki co jest potrzebne i jak to się robi??
Z góry dzięki za wszelkie porady/rady.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Klejenie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema mam pytanie wiecie jak posklejać owiewki (plastikowe) wypełnić wgłębienia, ubytki co jest potrzebne i jak to się robi??
Z góry dzięki za wszelkie porady/rady.
kup sobie nowe - nie rób maniany - jakie masz moto??
Derbi Senda SM z 2006r.
no to kłopot...
czemu?? --- owiewki są do kupienia bo patrzałem ale sa one zwykłe a ja bym chciał żeby mój motor się wyróżniał stąd ta prośba
Spawarka do plastikow.
mój motor się wyróżniał
no teraz napewno sie wyróznia :P
owiewki możesz pospawać ( jeśli masz spawarka, a ja mam :D ), ubytki wypełnić żywicą + mata, włókno szklane dla wzmocnienia, do tych operacji przyda Ci się szlifiereczka Dremel'a , takie małe poręczne ustrojstwo ;) , w przyszłości może przydać Ci się do polerowania różnych małych części itp. a jak masz lenia to poxipol, poxylina(jak zastygnie jest mało elastyczna, znosi małe obciążenia... więc na plastik raczej nie polecam... )
a można zapytać co chcesz dokładnie zrobić??
na pewno skleić przednią prawą owiewkę bo po upadku sie połamała wypełnić jakieś ubytki drobne i pomalować a wiecie może ile by mnie to wyniosło (koszta)
a no i będę jeszcze zmieniał z tyłu zębatkę z 70 na 50 zębów chyba
drobne ubytki możesz zaszpachlować albo żywicą tak jak mówiłem, połamaną owiewkę lepiej by było pospawać niż skleić... , pytanie tylko czy znasz kogoś kto ma spawarkę :P
a koszta sobie sam policz ;p
papiery, nitro, szpachla, podkład, baza, lakier no i zależy czy masz sprężarkę czy sprejami jedziesz :)
zdecydowanie sprejem chyba że wujo będzie miał i mi pożyczy
podkład w spreju też masz ;D
no to dzięki za pomoc parce zaczne w styczniu jak troche kasy uzbieram i wtedy powstawiam jakies fotki :) jeszcze raz dzieki:D
Napisałeś, że chcesz zeby moto się wyróżniał- czym będzie się wyróżniał jak posklejasz plastiki a jak kupisz nowe ?
uszy666, jak chcesz to mogę Ci dać foto relację jak robiłem sobie owiewkę do T'cata, powinna ci pomóc :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Klejenie
Wygenerowano w 0.062 sekund, wykonano 76 zapytań