Temat: musze wymienic koło magnesowe???
zmienilem stator przy husky 410 te czy z nim najlepiej jest zmienic magneto,cewke i moduł?????
bo gosc ktory mial mi przewinac stator zaleca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » musze wymienic koło magnesowe???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zmienilem stator przy husky 410 te czy z nim najlepiej jest zmienic magneto,cewke i moduł?????
bo gosc ktory mial mi przewinac stator zaleca.
Jeśli te elementy są sprawne to nie ma potrzeby - bo po co?
W tych huskach (zapłon ducati) czasem moduły lecą, ale najczęściej właśnie statory.
Ten sam gość diagnozował Ci problem?
przewijane statory zwłaszcza w cross'ach nie są zbyt trwałe miałem przewijany jakoś maj/czerwiec i na początku października znowu padł. ale w cyklo gdzie przewijałem powiedzieli mi że na długo to on nie wystarczy (cena była kusząca 250 za przewinięcie w stosunku do 1800 za oryginał). teraz założyłem stator firmy electrexworld, przejechałem się kawałek i zauważyłem że silnik lepiej pracuje niż na przewiniętym. ile wytrzyma zobaczymy w przyszłym sezonie cena też atrakcyjna około 500zł u olka czyli taniej niż ściągać od producenta.
no wlasnie nie ten sam to doradzil mi kolo ktory mial mi to przewijac,ale na przewijke trzeba czekac ponad dwa m-ce
chyba bym zwariował bez sm :D
masz racje ja tez dalem sobie spokuj i kupilem z allegro uzywke zobaczymy co to bedzie no i na przewiniecie gosc kazal mi czekac ponad 2 c-ce.nie realne i tak szukalem statorka 3tyg,bo nowy kosztuje bagatela 1500 w moim przypadku.byly po 500,ale znalazlem za 350.teraz tylko testy :D :D :D :D dzieki wielkie za rade
To widzę, że jak sprzedawałem je po 200 to promocja była...
jak masz oryginalny stator do kawy za 200 to kupuję od ręki (oczywiście sprawny)
Miałem kiedyś sporo gratów z huski (nieudany związek z tą marką) i je wyprzedawałem, a statory akurat w takiej cenie - to miałem na myśli. Więc sorry, nie pomogę niestety.
no,szkoda ze wczesniej nie wiedzialem hhehe.na allegro startuja od 500pln :D
no powiem ci ze tez blad zrobilem bo w tej samej cenie mialem dr350 palona ze startera allle znowu sie pospieszylem :(
jaki model tej kawy??
kxf 450
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » musze wymienic koło magnesowe???
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 79 zapytań