Temat: kupię osłony dekli metalowe do DRZ
jak wyzej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » kupię osłony dekli metalowe do DRZ
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak wyzej
[url]http://forum.supermoto.pl/topic15894-sss-oslony-dekli-silnika-do-drz-400.html[/url]
na allegro sa tez oslony carbonowe w podobnej (chyba nawet nizszej cenie)
A ma ktoś już założone te carbonowe żeby wstawić zdjęcie jak wyglądają na żywo?
[url]http://allegro.pl/oslony-dekli-suzuki-drz-400-jedyne-na-allegro-i1275855826.html[/url]
te karbonowe mam (żółte) szczerz to tylko ładnie wyglądają ale czy ten "karbon " wytrzyma szlifa lewostronnego to wątpliwa sprawa... cienki materiał może 1mm foty gdzies mam moge wrzucić
to wrzucaj foty bico ;)
Daniel nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz od radzia!!!! Ja chyba lewy tez wezme!!!
Aha zapomniałem dodać że na lewy dekiel zgubiłem gdzies odpadł smile mam tylko prawą stronę i narazie fote mam tylko taką ale potem zrobie dokladniejsza i wrzucę smile
mam taką fotkę
i na rozruch
radzio handluje jak widzę deklami od Marcina a w zasadzie firmy crashbobbin , wiem że po glebie jaką miał kiedyś Marcin dźwignia przebiła mu tą osłonę i dekiel. kilka osób z forum ma te osłony.
jeśli chodzi o te carbonowe/cevlarowe to sam byłem inicjatorem zakupu tych osłon od [url=http://allegro.pl/suzuki-drz-400-oslony-silnika-carbon-i1259850447.html]gościa[/url], dla kilku osób z forum, miało być tanio i szybko ..... realizacja zamówienia potrwała około 6 miesięcy a i tak nie wszyscy zainteresowani dostali towar. co do jakości tych zamówionych to trzeba by się spytać tych co je dostali.
pozdro.
Mój dekiel był przebity już kilka razy. Raz spawałem a innym razem kleiłem różnymi wynalazkami.
A to o czym mówisz że przebiłem pomimo osłony to było z mojej winy.
Te osłony były świeżo co przyklejone i poskąpiłem sylikonu żeby dobrze przylegała.
A glebę mam nagraną i w zwolnionym tempie widać że były dwa uderzenia przy pierwszym osłona się poprostu odkleiła, motocykl się odbił od ziemi a potem już bez osłony walnął jeszcze raz i odkruszył się kawałek poprzedniego klejenia ;)
Wszystkie pozostałe gleby wytrzymały bezproblemu. Nawet tysiąc gleb na superrainach w koszalinie w zeszłym roku
te karbonowe mam (żółte) szczerz to tylko ładnie wyglądają ale czy ten "karbon " wytrzyma szlifa lewostronnego to wątpliwa sprawa... cienki materiał może 1mm foty gdzies mam moge wrzucić
z tego co widzę to nie karbonowe i nie żółte tylko kewlarowo-karbonowe więc powinny wytrzymać ;] jeżeli to prawdziwy kewlar z karbonem ;] 3 warstwy samego kewlaru zatrzymują pocisk 9 mm ;] 7 warstw od kałacha ;] karbon jest wplatany aby było lżejsze ;] a 1mm to ze 3-4 warstwy tkaniny w zależności jakiej gradacji ;] wiem bo robie w laminatach ;] jak kto chce to mogę takie zrobić z vektranu materiał stosowany przy budowie lądowników na marsa przez nasa jeszcze twardszy i lżejszy i droższy :p z samego karbonu też mogę zrobić ;] tak jak jak w ch... innych osłon ;]
bico napisał/a:te karbonowe mam (żółte) szczerz to tylko ładnie wyglądają ale czy ten "karbon " wytrzyma szlifa lewostronnego to wątpliwa sprawa... cienki materiał może 1mm foty gdzies mam moge wrzucić
z tego co widzę to nie karbonowe i nie żółte tylko kewlarowo-karbonowe więc powinny wytrzymać ;] jeżeli to prawdziwy kewlar z karbonem ;] 3 warstwy samego kewlaru zatrzymują pocisk 9 mm ;] 7 warstw od kałacha ;] karbon jest wplatany aby było lżejsze ;] a 1mm to ze 3-4 warstwy tkaniny w zależności jakiej gradacji ;] wiem bo robie w laminatach ;] jak kto chce to mogę takie zrobić z vektranu materiał stosowany przy budowie lądowników na marsa przez nasa jeszcze twardszy i lżejszy i droższy :p z samego karbonu też mogę zrobić ;] tak jak jak w ch... innych osłon ;]
Ten koleś co sprzedaje te osłony na allegro powiedział że się tego nie podejmie.
A Ty byś zrobił cały odcisk dekla - aż, do śrubek mocujących go?
jakbym miał dekielek na wzór to czemu nie ;] można z diolenu zrobić bo to hybryda tkanin a wygląda tak
albo czarny z zielonym czy żółtym czy pomarańczowym ;]
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » kupię osłony dekli metalowe do DRZ
Wygenerowano w 0.048 sekund, wykonano 82 zapytań