1

Temat: [S] graty z dr-zty i rm-y

Do puszczenia graty z obu tych motorków

do drz np
wiatrak
zawias kompletny przód
filtr
koła krosowe
tarcze krosowe itd.
jakieś tam inne pierdoły

do rm

praktycznie całe moto bez silnika który już poszedł

info zadawać na pw  psdr

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

2

Odp: [S] graty z dr-zty i rm-y

mółbyś podesłać jakieś foty? Chodzi mi o koła krosowe. A pytanie do wasz wszystkich: Co sądzicie żeby np od czasu do czasu na fabryczną DRZ SM założyć koła crossowe ?

Suzi DRZ 400 SM K5.

3

Sadze ze to bardzo dobry pomysl na poczatek i koniec sezonu. Sam tak zaczalem robic.

4

ConQest napisał/a:

mółbyś podesłać jakieś foty? Chodzi mi o koła krosowe. A pytanie do wasz wszystkich: Co sądzicie żeby np od czasu do czasu na fabryczną DRZ SM założyć koła crossowe ?

No właśnie tylko czy pasują bezproblemowo koła enduro do sm I JAK Z ZACISKIEM?
Bo chłopaki kupując wersje E zmieniają koła na SM i mogą wymienić bezproblemowo tarcze z zaciskiem na jakąś lepsiejszą ale E ma inne lagi!!!!
Czy my w ogóle do SM możemy założyć lepszy zacisk i większą tarczę bo fabryczne są do dupy

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

5

jakisz to problem stukasz w garage adapter do wiekszej lub mniejszej tarczy i latacie!

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

6 Ostatnio edytowany przez radziu (2010-09-30 19:09:00)

SUPERMOTO napisał/a:

No właśnie tylko czy pasują bezproblemowo koła enduro do sm I JAK Z ZACISKIEM?
Bo chłopaki kupując wersje E zmieniają koła na SM i mogą wymienić bezproblemowo tarcze z zaciskiem na jakąś lepsiejszą ale E ma inne lagi!!!!
Czy my w ogóle do SM możemy założyć lepszy zacisk i większą tarczę bo fabryczne są do dupy

Pewnie masz na mysli zacisk MotoMaster. Tak, ten zacisk nie podejdzie do zawiasu USD z DRZ SM, poniewaz Vka mocujaca zacisk jest pod tarcze 310 mm. Sprawdzone osobiscie przeze mnie.
Wiem jednak ze mozna inne zaciski niz MM zalozyc do zawiasu USD(Braking, Magura, i cos tam jeszcze)

Jest jednak wyjscie; otoz nalezy pokombinowac z zawiasem USD z RMZ250 , gdzie Vka jest mniejsza i jest pod tarcze crossowa(chyba 240 mm jak sie nie myle).

Kole enduro bez porblemu pasuja z wersji S/E/bez E(kopanki). Nawet mozesz seryjna tarcze 310 mm od wersji SM zalozyc na kola terenowe ;)

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

7

Lepszych tarcz i zacisków jest mnóstwo do SM.

Sam montuje teraz radialne Brembo  :D

http://c.wrzuta.pl/wi19388/c0af5834001596334ca4e6ee/0/img_1655

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

NO własnie tak myślałem żeby samą felge z gumami kupić i tarcze przełożyć. Też kiedyś myslałem żeby same gumy crossowe kupić ale nie wiem jak bedzie na rozmiar od kół SM.

Suzi DRZ 400 SM K5.

9

Pamiętaj że tarcza z tyłu w DRZ SM ma 240mm a w DRZ enduro ma 220mm.

Co do kół SM + kostki to moim zdaniem bezsens  bo szkoda gnoić takich kół a obręcze dostają często kamerdolcami i innym shitem...

Hacker-ten adapter to niezły "majstersztyk" CNC.

joł

10

SFMario napisał/a:

a obręcze dostają często kamerdolcami i innym shitem...

joł

Czym?
A jeśli przełożył bym tarcze z felg SM a felgi enduro? oczywiście jeśli by śruby pasowały to dało by rade?

Suzi DRZ 400 SM K5.

11

ConQest napisał/a:
SFMario napisał/a:

a obręcze dostają często kamerdolcami i innym shitem...

joł

Czym?
A jeśli przełożył bym tarcze z felg SM a felgi enduro? oczywiście jeśli by śruby pasowały to dało by rade?

Najtaniej jest kupić drugą dużą tarczę 310 i zamontować w kołach enduro. Wtedy tylko przekładasz koła i koniec.
Z tym, że taka duża tarcza w terenie będzie Cie zatrzymywać dęba.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12

Potwierdzam z tarczą 310 uślizgi przedniego koła zakończone glebowaniem murowane.

Tłumacząc na język ojczysty:
Kamerdolce-kamienie
Shit-piasek, żwir, błoto często po osie kół itd.
Kto się para ofrołdem ten wie.

joł

13

joł.
Dzięki za mały słowniczek, ale jeszcze jestem zielony w tych sprawach bo zaledwie od miesiąca.
A ma może ktoś na forum do sprzedania owe tarcze lub felgi bo zawsze lepiej swoim płacić, a nie obcym ludziom :p

Suzi DRZ 400 SM K5.

14

up..

15

ConQest napisał/a:

joł.
Dzięki za mały słowniczek, ale jeszcze jestem zielony w tych sprawach bo zaledwie od miesiąca.
A ma może ktoś na forum do sprzedania owe tarcze lub felgi bo zawsze lepiej swoim płacić, a nie obcym ludziom :p

Jakie tarcze Cie interesują - oryginalne 310mm?
Ponieważ prawdopodobnie będę miał taką w przyszłym tygodniu na sprzedaż.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD