Odp: Olej do Berga
chyba w każdym bergu na litrze się kończy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Olej do Berga
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chyba w każdym bergu na litrze się kończy
Ja wlałem litra to nawet w okienku nic nie było widac wiec skonczyło sie na 1.3l i dopiero było dobrze!
Ja wlałem litra to nawet w okienku nic nie było widac wiec skonczyło sie na 1.3l i dopiero było dobrze!
+1 EDIT - może nie 300ml więcej tylko jakieś 100ml.
Na zimnym ma być bliżej dolnej krechy, na gorącym nie wyżej niż górna krawędź okienka.
Poza tym ja zgodnie z serwisowka wywalam moto na bok i zalewam do połowy miejsce na filterek.
Na 'pusto' troche wiecej wchodzi. - Jak wywalisz z silnika totalnie wszystko.
No zlałem wszystko bo olej wyglądał tragicznie !
ja ostatnio dolałem do 1 litra 100 ml i w okienku była 1/3, dalej nie dolewałem bo za pierwszym razem lejąc na oko do połowy okienka po ostrzejszym lataniu i kole olej poszedł odma w ramę, poza tym w serwisówce jak byk pisze 1l a w okienku powinno być minimum, na ostatnim ,,ząbku '' od dołu.
"Ponsi" dokłądnie tak jak mówisz!
Ja też leje litr i setka wtedy stan jest ok.
Temat stary będę tym co odgrzeje kotleta :D
Ja do berga 570 leje motul 7100 10w50 no i jest ok. Zastanawiam się nad czymś innym ? Jakieś sugestie ?
Jak jest ok to po co kombinować. Ogólnie im dłużej grzebie przy różnych moto tym bardziej jestem takiego zdania że oleju to powinien być stan i powinien być w miara świeży, a jaka marka to w zasadzie obojętnie, lepkość tez jest duża tolerancja w serwisówkach wiec nie jest mocno uściślone ile tam „W”. Jedyna różnica w zasadzie to głośność pracy kosza sprzęgłowego ale w każdym przypadku będzie chodziło prawidłowo jeżeli jest sprawne.
Temat stary będę tym co odgrzeje kotleta :D
Ja do berga 570 leje motul 7100 10w50 no i jest ok. Zastanawiam się nad czymś innym ? Jakieś sugestie ?
Przeszedłem w 570 z 7100 10w50 na Motorexa 10w60 i nie jako amator stwierdzam, że nie czuje różnicy kompletnie.
Spidi460 napisał/a:Temat stary będę tym co odgrzeje kotleta :D
Przeszedłem w 570 z 7100 10w50 na Motorexa 10w60 i nie jako amator stwierdzam, że nie czuje różnicy kompletnie.
Ja się zastanawiam nad 300V 15w50 lub BEL-RAY THUMPER 10W50.
Ja do swojego berga leje 15w60 300v także ten 15w50 tez jak najbardziej.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Olej do Berga
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 77 zapytań