Temat: Koniec produkcji części
Witam,
Gdzie mogę znaleźć informację do kiedy producenci będę wspierać produkcją części swoje starsze modele wr'ek , yz'tek , crf'ek , exc'ów i smrów ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Koniec produkcji części
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Gdzie mogę znaleźć informację do kiedy producenci będę wspierać produkcją części swoje starsze modele wr'ek , yz'tek , crf'ek , exc'ów i smrów ?
Ogolnie przepis jest chyba ze sa zobowiazani do utrzymania stanu 10lat po zakonczeniu produkcji
Nie wiem jak w innych markach, w Yamaha 5cio zaworowy silnik był do 2015r i od 2007 większych zmian wewnątrz silnika nie było. No i dużo zamienników na rynku.
Na stalowej ramie wr/ yz bym unikał już.
Ogolnie przepis jest chyba ze sa zobowiazani do utrzymania stanu 10lat po zakonczeniu produkcji
To jest "dobra wola" a nie przepis. Części mają być na czas trwania rękojmi a później to już nie.
Jak nie maja czesci to zwykle jest backorder - tzn, czekaja az uzbiera sie okreslona ilosc chetnych na czesc i wtedy wysylaja zamowienie do firmy, ktora je dla nich wyprodukuje. Tak jedt na 100% w Aprilii, a pewnie tez w innych markach...
Jak nie maja czesci to zwykle jest backorder - tzn, czekaja az uzbiera sie okreslona ilosc chetnych na czesc i wtedy wysylaja zamowienie do firmy, ktora je dla nich wyprodukuje. Tak jedt na 100% w Aprilii, a pewnie tez w innych markach...
Na pewno nie w KTM:)
W KTM-ie ponoć już brakuje części do zaworu wydechowego w 2T z 99'
W KTM-ie ponoć już brakuje części do zaworu wydechowego w 2T z 99'
W KTM już kilka lat temu brakowało części do 2T z roczników 200x:)
Zakup których roczników już byście odradzali? poniżej 2000r?
Tak się nie da odpowiedzieć. Bo są motocykle które mają mniej niż 10 lat a brakuje do nich części.
Czyli jak części do moto są na promocji w zakładce "ostatnie sztuki" to to nie jest dobry znak?
Pytać trzeba u dealera.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Koniec produkcji części
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 79 zapytań