1

Temat: kupie zacisk do SM (DRZ 400)

hejka, poszukuję dość pilnie zacisku do mojej żółtej suczki. Najlepiej jakieś brembo 4-tł. Nie wala się przypadkiem komuś po garażu? Nie mogę nic namierzyć na allegro... a z ebay.de to za długo czekać - Poznań tuż tuż!

pozdr,
--
LS

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

2

Odp: kupie zacisk do SM (DRZ 400)

Mam zacisk brembo 4 tłoczkowy 503765799

Husqverna te450 i SM kit

3

witaj mam brembo 4 tłoczkowy wraz z przewodem w stali i sportową pompką (bez takiej pompki nie zakładaj sportowego zacisku bo efekt jest poniżej oczekiwań)
Marcin 665 399 739

Pozdrawiam,
Marcin #65

4

Łukasz,
A adapter masz? Dorabiasz, dokupujesz?
pzdr

5

Raczej dorabiam, ale dogadałem się wstępnie z lazurem... i on ma jakiś adapter. Mam zmierzyć i zobaczymy, może będzie pasował.
Jak nie to mam kumpla, który ma kumpla, który może mi to dorobi :D
A co, wiesz skąd wziąc taki adapter?

6

MotoMaster robi adaptery do DR-Z, w PL handluje tym np.: rabbitsport, ale to kosztuje "czysta". :/

7

Nie jestem pewien czy coś takiego by dało radę. To jednak jest pomyślane do seryjnego zacisku tylko dla wiekszej tarczy. A u mnie ma być zacisk brembo, który ma ch. wie jakie mocowanie :)

8

Nawet chyba nie tyle do seryjnego, co do zacisku MotoMaster, pewnie trzeba by pomierzyć, ale faktycznie nie musi to pasować.

Tak pewnie wygląda oryginalny Brembo:
http://www.yoyodyneti.com/ProductInfo.aspx?productid=70.2007

9

No właśnie ja nie mam konceptu skąd wziąć... Zacisk zanabyłem drogą kupna, właśnie brembo 4-tłoczkowy i teraz kombinuje z adapterem. WRP też ma adaptery po czysta ale "czeba czekać" minimum miesiąc i nie wiadomo czy na bank będzie ok :/ Jak znajdę czas to podjadę do frezera koło mnie i dopytam. Jak ogarnie to się pochwalę :) Powodzenia :)

10

mam adapter Spiegler, rozstaw 40mm pod zacisk Brembo i 102mm rozstaw śrub na widelcu,adapter jest nowy, cena 200zł + przesyłka

Pozdrawiam
Piotrek #13
YZ450F SUPERMOTARD

11

kildow napisał/a:

MotoMaster robi adaptery do DR-Z, w PL handluje tym np.: rabbitsport, ale to kosztuje "czysta". :/

Taki sam adapter produkuje BRAKING, mam go u siebie wraz z tarczą 320 i fabrycznym zaciskiem. Efekt hamowania kiepski, jedynie kozacki wygląd. Przy takim zestawie oryginalny zacisk i klocki obsługują jedynie połowę powierzchni ciernej tarczy.
Sam szukam innego zacisku i pompy.
Jeśli w drz sm zmieniacie tarczę na 320 to od razu myślcie o zacisku i pompie inaczej klapa.

12

U mnie na widelcu rozstaw +- 60mm więc ten Spiegler niestety nie wyda :/

13

Lazur,... a tej magicznej blaszki która przytrzymuje klocki hamulcowe to nie masz? btw (pytanie do wszsytkich): jak bardzo to istotny szczegół?

http://i14.ebayimg.com/01/i/000/ee/85/c95c_1.JPG

pozdr