1

Temat: auto dekompresator lc4 625

Witam

Dziś ściągnąłem pokrywę zaworów z swoim 625, aby sprawdzić stan bolca od auto dekompresatora, ponieważ uważałem, że nie działa. Jak się okazało moje obawy się potwierdziły i faktycznie nie działa ponieważ go tam nie ma:) i teraz mam pytanko, czy jak kupię sam mechanizm to mogę go bezproblemowo założyć i wszystko będzie działać (wałek 249/1) wałek oczywiście posiada bolec i otwór pod autodeko. I takie pytanko czy ktoś nie ma takiego mechanizmy bo jak patrzyłem w katalogu to raczej występuje tylko z wałkiem rozrządu w komplecie. Wałek chciałbym zostawić swój ponieważ wygląda jak nowy co potwierdza autentyczność przebiegu czyli niecałe 7tys km.

PS. Można jakoś sprawdzić czy ma się cylinder 625 czy 660 bez zrzucania czapki i mierzenia cylindra, tzn czy są jakieś oznaczenia na zewnątrz.

Pozdrawiam

2

Odp: auto dekompresator lc4 625

Nie jestem pewien, ale w 660  po prawej stronie na głowicy i czapce jest wybita litera G.

3

Hej,
odpisałem na PW.
Z głowicą jest jak kolega pisze wyżej - pod świecą powinna być wybita literka, w katalogu części będzie podane jaki dany model powinien mieć literę. Na cylinder nie znam metody.

pozdrawiam, Adam

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

4 Ostatnio edytowany przez katemowski (2018-08-17 10:00:56)

Pany, mam ten sam problem, bolec ścięty pierścień lata, co myślicie żeby to wywalić i włożyć wałek bez pierścienia ?
w lc4 640 mam ten sam wałek, 249/1

benzyna