1

Temat: Od jakich modyfikacji zacząć? KTM 250 excf

witam,

jak w tytule, posiadam KTM 250 EXC-F z 2015 roku, jeżdżony oczywiście jako typowy endurak, naszła mnie chęć oraz ogromna wkrętka na SM, od czego mam zacząć modyfikacje swojej maszyny aby przekształcić ją w taką do SM?  Koła, tarcze, zębatki? Skąd wziąć ewentualnie informacje o tym, jakie podzespoły zmienić etc.  Liczę na wyrozumiałość:)

2

Odp: Od jakich modyfikacji zacząć? KTM 250 excf

Zacznij od kół, jak zaczniesz jeździć po asfalcie sam wywnioskujesz czego więcej Ci trzeba. Z czasem większa tarcza, sprawniejszy układ. Zmiana przełożeń.
Skoro '15 to szukasz kół pod dużą oś z przodu i podejdą P&P

PBM

3

w porządku, koła to oba mają być w rozmiarze 17 cali ? jakie konkretnie wymiary zakupić ?
jakieś sklepy w necie są bardziej specjalistyczne ?

4

Tak, oba 17", najlepiej 3,5 i 5" szerokie. Sklepy są, pytanie czy Ci gotówki starczy.

PBM

5

Jaki masz budżet?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

6

Panowie budżet mam, ale też nie chcę wydawać na początek z 10 tysięcy żeby tylko sprawdzić czy mi się to spodoba, jakieś sklepy internetowe? jakieś konkretne linki, oferty ? podacie ?:)

7

Sklepy...hmmm w PL to raczej najszybciej salon KTM i koła z katalogu PP.
Z tym, że na koła wydasz miliony monet.

Jak chcesz dopiero zobaczyć jak to jest to kup koła używane z forum/allegro/olx...
Szukaj pod hasłem "koła supermoto KTM"

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

z używkami jest ten problem, że zawsze piszą że będą pasować..a okaże się, że jednak nie to zaczyna się rzeźba - tego chcę uniknąć, a co powiecie o ofercie firmy gnmotosport? mają w ofercie koła do SM.