Temat: SMC-R vs 701
Pany i panewki, poradźcie - bo naoglądałem się już tych wszystkich filmików w internetach do bólu i dalej nic nie wiem.
Coś muszę kupić i to szybko, bo w niedzielę sprzedałem motocykl i mnie nosi.
Właściwie wybór jest tylko pomiędzy tymi dwoma modelami: albo nowa 701 z saloona, albo jakaś świeżynka używka SMC-R bo i takie się trafiają.
Nota bene, może ktoś zna ten sprzęt albo to w ogóle ktoś z 4um? [url]https://www.otomoto.pl/oferta/ktm-smc-ktm-smc-r-690-abs-i-wl-polski-salon-2-5tys-km-rata-730-66zl-brutto-ID6AubCD.html[/url]
Za 701 przemawia ten nowszy, mocniejszy piec oraz to, że będzie nówka, no i może jakoś troszkę się będzie wyróżniał. Niby lepiej zestrojona zawiecha niż w kacie. Wady to żałosny zestaw wskaźników, (podobno) nieciekawy przebieg momentu obr. w postaci braku dołu, gorzej z odsprzedażą bo to nie kat.
W SMC-Rze lepsze zegary (każde będą lepsze od tych w 701), cały ten KTM-owy fejm też jest OK, podnóżki pasażera generalnie są nieużywane ale jakby co to jest możliwość której nie ma w 701, większa dostępność akcesoriów, no i niby lepiej z dołu idzie.
Pierwsza i podstawowa wada to starszy i słabszy piec.
Zaznaczam, że nie miałem okazji się kulnąć ani jednym ani drugim, więc to wszystkie wydumki to tylko na podstawie tego co w necie wygrzebałem, no ale po to jest forum, żeby Was zapytać.
Na koniec pytanie z doooopy: w przyszłym roku ma być nowy SMC-R, już jest mocno testowany - może warto się przemęczyć i poczekać? Od biedy mam jeszcze XT-ka na kostkach, jakoś przeżyję...
Dzięki za opinie, poradźcie coś mądrego.