16

Odp: Podkladki miedziane- sklep

Za moich (daaaawnych) młodych czasów, brało się twardą miedzianą podkładkę na drucik albo coś w tym stylu nad gaz i po podgrzaniu - z wyczuciem żeby nie zaczęła spływać - odzyskiwała plastyczność. To taki sposób z czasów komuny, kiedy nic nie można było kupić.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

17

Hokurrr...to ile Ty masz lat?

EXC 525 in progress

18

Wystarczająco żeby to robić, ale jeszcze nie tyle żeby o tym nie pamiętać :-)

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

19

Takie dziwne grubości to według italjańskich norm?
Wyżarzanie miedzi - standardowa technika stosowana od lat. Sprawia że miedź staje się bardziej plastyczna. Miedź stosowana w przewodach elektrycznych przechodzi ten proces, dodatkowym skutkiem ubocznym jest poprawa przewodności elektrycznej.
Jeszcze jeden powód dla którego należy unikać stosowania podkładek miedzianych w motoryzacji. Zazwyczaj łączy się 3 różne metale - aluminium, miedź, stal które w obecności słabych elektrolitów powodują powstawanie ognisk korozji elektrochemicznej. Najgorsze jest jednak łączenie miedzi z aluminium.

20

To grubosci do Berga i DRZ 400. Zebralem wszystko w jedno zamowienie.

Zatem miedz czy amelinium?

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

21

Do srub od spustu oleju najlepiej stosowac podkladki miedziane-dmuchane. Takie same stosuje sie w Aprilii do uszczelnienia kolektorow wydechowych z glowicami

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

22

Miedź

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

23

levis napisał/a:

Do srub od spustu oleju najlepiej stosowac podkladki miedziane-dmuchane. Takie same stosuje sie w Aprilii do uszczelnienia kolektorow wydechowych z glowicami

Gdzie jest duzy wybor dmuchanych? Wiem ze nie jest tak latwo znalezc takie podkladki

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

24

W intercarsie

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA