Horkios napisał/a:Witam
wiem, wiem temat był wałkowany tysiące razy ale chciałbym was prosić o opinie czy rzeczy które mam zamiar nabyć będą nadawały się na SM (latane będzie głownie po mieście) ? Ew jakie rękawiczki możecie polecić.
Berik Misano 2-Teiler
Icon Variant
Gaerne SG-10
Rękawice?
Z góry dzięki za pomoc ;)
Kompletnie nieadekwatny strój na miasto.
Icon Variant jest ładny i ma ciekawe malowania ale na tym jego "fajność" się kończy.
Jeśli wariowanie na mieście:
Perforowane wysokie buty sportowe + dwuczęściowa skóra z możliwie dużą ilością protektorów i perforacji + kask integralny bez blendy, co najmniej z włókna szklanego. Co do rękawic, byleby były długie i skórzane ze sliderami na wewnętrznej części dłoni - zapobiegają one przy upadku zablokowaniu dłoni o asfalt, uślizg zminimalizuje ryzyko kontuzji nadgarska/łokcia/barku.
Jeśli dojazdy do pracy + spokojne wypady dla przyjemności na miasto:
Buty w stylu trampek motocyklowych ale z tych lepiej oprotektorowanych + jeansy motocyklowe, znowu z tych lepiej oprotektorowanych + kask j.w. Kurtka w zależności od preferencji skóra/tekstyl + rękawice j.w.
Celowo nie sugeruje konkretnych modeli. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie pomogę.
www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08