Temat: Zestaw kół SM - kilka pytań
Heja,
Pojawiło się na alledrogo coś takiego.
[url]http://allegro.pl/kola-supermoto-naped-hamulce-ktm-husaberg-i7325622194.html#thumb/5[/url]
Wygląda na to, że zacisk dedykowany do tarczy jest ale brak pompy więc trzeba jeszcze dokupić pompę.
1. Domyślam się, że seryjna pompa tego nijak nie obsłuży - dobrze myślę?
2. Ile warte są sam zacisk i przednia tarcza osobno?
3. Jest ktoś z was w stanie ocenić czy ten zacisk podejdzie do EXC 2016 bez kombinowania?
3. Czy są adaptery dla seryjnego zacisku na taką tarczę jak w linku czyli 310? Z tego co widzę najczęściej jest 320 albo zdecydowanie mniej...
Trochę drogawo się wydaje szczególnie, że mi w sumie nie zależy na kompletnym zestawie. Opony i tak pewnie zmienię, napędu kompletnego zmieniać nie chcę bo zależy mi by przekładka między małymi a dużymi kołami była szybka. To samo z hamulcami - raczej pójdę w kierunku dużej tarczy i seryjnym heblu na adapterze...
Za podobny hajs mogę kupić zupełnie nowy zestaw z GN Motosport - wszystko ładne, nowe i z gwarancją. Przez zestaw mam na myśli koła, tarcze, zębatkę i adapter do dużej tarczy. Opony tak czy siak trzeba doliczyć w obu przypadkach. Muka z GN jest taka, że szef który zapłata koła gdzieś wyjechał i gdybym się zdecydował to realizacja dopiero w drugiej połowie maja... a jeździć się chce! :P
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle