Temat: Płyn chłodniczy w komorze
Witam wszystkich pytanie mam, pacjent Husqvarna te 610 SM.
Problem wygląda tak, 4 mies temu przeprowadziłem generalke w silniku robił to jeden z lepszych mechaników w mojej okolicy, motocykl był odpalany parę razy trochę jeździłem nie katujac go, potem stał ok 4 tyg i jak chciałem się przejechać nie odpalił sprawdziłem świece wszystko spoko działa ale wykryłem płyn chłodniczy w cylindrze aż wytrysna przez otworek na świece kiedy ruszyłem kopką. Wykluczam cylinder jak i głowice a także uszczelke, kompresja się nie zmieniła dalej można dosłownie skakać po kopce bez odprężnika ani rusz a jakimś cudem płyn się tam dostał, podejrzewam uszczelke na pompie płynu chłodniczego i teraz pytanie do was jak mogę osuszyć komorę nie rozbierajac silnika czy jest sens się bawić czy można wgl tak zrobić słyszałem że szczykawka i wężyk dały by radę potem wlać trochę paliwa uzupełnić w chłodnicy i by odpalił ta uszczelke i tak zrobię tyle że chce zobaczyć czy odpali jak chodzi itp co wy myślicie macie jakieś sposoby żeby osuszyć komorę bez rozwalania pół motocykla?
--------------------
Husqwarna TE610 SM / na sprzedaż
KTM 525 SM