1

Temat: Buty i Zbroja do Enduro/supermoto

Witam Pany
Mam zamiar zakupic sobie buty i zbroje do supermmoto i enduro.
Mysle o zbroi Leatt 5.5 tylko mam pytanie czy jest warta swojej ceny? Czy np Fox Titan nie bedzie sprawowal sie tak samo? Głownie chodzi mi o komfort uzytkowania.
A co do butow to mysle nad Sidi Crossfire 2 SRS z podeszwa na supermoto i z podeszwa do enduro. Jest jakies lepsze rozwiazanie? Bo za ta cene to kupie 2 pary butow ale czy nie bede tego zalowal? I mowie głownie chodzi o komfort uzytkowania.
Wiem ze na SM najlepsza byla by skora ale... niechce wydawac kolejnych tysiecy na skore
Z gory dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam

2

Odp: Buty i Zbroja do Enduro/supermoto

ja do jazdy w terenie zakładam buzer Leatt 5.5 pro HD i generalnie jeśli chodzi o jakość ochraniaczy tej firmy do ceny to moim zdaniem nie ma do czego się przyczepić. Temat zbroi dobrze przemyśl, bo w terenie w ciepły dzień można się w tym porządnie zapocić, buzery są bardziej przewiewne, a i ochraniacze na siatce też nie zawsze układają się gdzie trzeba.

Odnośnie komfortu użytkowania jednej pary butów w terenie i na sm to skończy się pewnie tak, że będziesz jeździł ze stopami w piaskownicy, bo w końcu znudzi Ci się ich czyszczenie po każdym endurzeniu :)

CRF450R - trying to handle the beast