1

Temat: robić KX250 czy coś innego?

Witam, czy KAWASAKI KX250F to dobry pomysł na supermoto? No wiecie kupiłbym sobie crossa i bym go przerobił na SM (koła, zawieszenie) Przy okazji bym pogrzebał przy motorze czegoś się nauczył, lubię bawić się w mechanika :)
Czy silnik nie będzie za mały? Czy ten motor będzie dobry do nauki?
Wcześniej miałem Yamaha TZR 50 przez jakieś 4 miesiące.
Chciałbym się nim nauczyć jeździć na kole i innych różnych rzeczy.
Mam 175cm wzrostu i waże 85kg.
Pozdrawiam!

2

Odp: robić KX250 czy coś innego?

Po przesiadce z 50-tki ćwiara z pewnością wystarczy, na nic większego na Twoim miejscu bym się nie pchał

Husqvarna SM450R & Yamaha YZ 250
było KTM Exc-r 530 Yamaha WR400F  Ducati Monster 800 S.i.e.
http://www.bikepics.com/members/pablo87/

3 Ostatnio edytowany przez Dziku (2017-08-19 09:40:43)

zygarm napisał/a:

Witam, czy KAWASAKI KX250F to dobry pomysł na supermoto?

Moim zdaniem nie, ile korbowód w wyczynowej 250-tce żyje? 100 motogodzin?

zygarm napisał/a:

No wiecie kupiłbym sobie crossa i bym go przerobił na SM (koła, zawieszenie) Przy okazji bym pogrzebał przy motorze czegoś się nauczył, lubię bawić się w mechanika :)

jak chcesz poruszać się po czymś innym niż tor, to musisz kupić motocykl zarejestrowany, albo z papierami do rejestracji. Średnio kosztuje o 2-3 tyś więcej niż odpowiednik z danego rocznika.

zygarm napisał/a:

Czy silnik nie będzie za mały?

Na przelotówki może być właśnie za mały, myślałeś może o EXC 400?

EXC 525 in progress

4

Dlaczego nie wr250x?

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]

5

DRZ 400, WR250X, z tych bardziej obsługowych - EXC 400.

EXC 525 in progress

6

Ten kx zje cię razem z papciami. Jeszcze napisz, że celujesz w rocznik 2004? :)
Ile masz kasy na motor? Ile możesz przeznaczyć na remont?
Poczytaj w necie co to jest cross, ile to kosztuje i z czym to się je.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

hacker33 napisał/a:

Ten kx zje cię razem z papciami. Jeszcze napisz, że celujesz w rocznik 2004? :)
Ile masz kasy na motor? Ile możesz przeznaczyć na remont?
Poczytaj w necie co to jest cross, ile to kosztuje i z czym to się je.

Motor do 6 bym chciał kupić i sobie go powoli robić, pracuję za granicą 3 tygodnie w Holandii tydzień w Polsce przez ten czas zarobiam 5700-6300 zależy ile godzin pracuje przez ten okres ile by było trzeba włożyć tyle bym wkładał, wiem co to jest cross, wiem ile kosztują naprawy, wiem jak często się te naprawy robi. Zanim założyłem konto i tu napisałem co o tym myślicie to przeczytałem setki innych tematów. JESTEM TEGO ŚWIADOM

8

Dziku napisał/a:
zygarm napisał/a:

Witam, czy KAWASAKI KX250F to dobry pomysł na supermoto?

Moim zdaniem nie, ile korbowód w wyczynowej 250-tce żyje? 100 motogodzin?

zygarm napisał/a:

No wiecie kupiłbym sobie crossa i bym go przerobił na SM (koła, zawieszenie) Przy okazji bym pogrzebał przy motorze czegoś się nauczył, lubię bawić się w mechanika :)

jak chcesz poruszać się po czymś innym niż tor, to musisz kupić motocykl zarejestrowany, albo z papierami do rejestracji. Średnio kosztuje o 2-3 tyś więcej niż odpowiednik z danego rocznika.

zygarm napisał/a:

Czy silnik nie będzie za mały?

Na przelotówki może być właśnie za mały, myślałeś może o EXC 400?

Dziku nie zależy mi na blaszce, chciałbym wyłącznie na torze się pobawić.

[url]https://www.otomoto.pl/oferta/ktm-lc-sprzedam-ktm-lc4-400-nie-exc-sx-yz-rm-kx-ID6z29Lc.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8[/url]

a co o tym myślisz?

9

Pablo_87 napisał/a:

Po przesiadce z 50-tki ćwiara z pewnością wystarczy, na nic większego na Twoim miejscu bym się nie pchał

Dzięki za porade, bede pamietal

10

Zapomnij o tym starym paździerzu, jak na tor to masz tu super ofertę [url]http://forum.super-moto.pl/topic38039-sprzedam-crf450r-sm-mozliwosc-rejestracji.html[/url]

EXC 525 in progress

11

Odpuść wszystkie 250 z tych roczników.
Jak tylko na tor to kup gotowe Sm.
Jak tylko na tor pokuś się może i o tą 450.

Bo jak kupisz taką 250 jak chcesz to włożysz w nią na start z 10000zł. Dodatkowo są to najbardziej felerne sprzęty.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12

Dziku napisał/a:

Zapomnij o tym starym paździerzu, jak na tor to masz tu super ofertę [url]http://forum.super-moto.pl/topic38039-sprzedam-crf450r-sm-mozliwosc-rejestracji.html[/url]

O ja, ale piękny sprzęt i za takie pieniądze, aż mi się wierzyć nie chce. Dzięki Dziki i Hacker33 za porady, dam znać jak kupie sprzęt. Pozdro! miłego wieczoru chłopaki!