1

Temat: Kupno husqvarna TE 510 SUPERMOTO

Witam. Szukam jakiegoś następcy husq sms 125, ale chodzi juz o wiekszą pojemnosc. Byłem oglądać te 510 i motocykl super, ale jedyne co mnie odpycha to serwisowanie (podobno baaardzo czeste). Jak wygląda użytkowanie takiego motocykla amatorsko, w 90% po asfalcie?? Motocykl w 100% sprawny i gotowy do jazdy. Jednak nie chce przez sezon wpakować pół wartosci moto na jego serwisy.. Są tu jacyś posiadacze te 510 ? Chętnie dowiem się jak to wygląda w praktyce :)

Na co zwracać dokładnie uwage w tym modelu ?

2

Odp: Kupno husqvarna TE 510 SUPERMOTO

Miałem 2006 smr
Zawory drogie
Regulacja dziecinnie prosta
Tłok, korba jak u innych. Drugie łożyska na wał, z uskokiem. Można kupić normalne i toczyć. Ogólnie polecam.

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

3

Czyli tragedii w utrzymaniu nie ma ? Nada sie na motocykl na jakies krótkie codzienne trasy i czasem w week jakiś dłuzszy wypad ?

4

nie

5

"Nie" to odpowiedz do którego pytania? Wypowiesz się coś wiecej ?

6 Ostatnio edytowany przez Belzebub (2017-08-17 15:07:35)

Kolego, nie kupuje się 510 do pyrkania do kościoła - pytanie do Ciebie - szukasz moto gdzie wymienia się olej raz w miesiącu czy raz w roku ? Jak odpowiesz sobie na to pytanie, to wtedy zdecydujesz czy naprawdę chcesz kupić 'wyczyna'

PS. może jednak lepsze będzie dla Ciebie Husqa 610

Hardcore - it's more than music...

7

Zmiane oleju co miesiąc przeboleje, chodzi mi o wytrzymałosc silnika. Tłok korba sprzęgło itd ile to wszystko wytrzyma ? Moto nie bedzie do pyrkania do koscioła, ale czasem dobrze by było jakby posłuzyło jako transport.

8

10tyś. tłok może wytrzyma

a tak serio to chyba lepiej szukaj czegoś mnie wyczynowego - husqa 610/630 , ktm lc4 , suzuki drz 400 itp. , bo jako środek transportu to drogo ci wyjdzie

DR-Z 400sm  -  LeoVince , fcr 39 , 3x3 , MotoMaster 4p

9

Dokładnie, tego samego zdania jestem co kolega wyżej :)

KTM 690 SMC

10

lukas55 napisał/a:

Czyli tragedii w utrzymaniu nie ma ? Nada sie na motocykl na jakies krótkie codzienne trasy i czasem w week jakiś dłuzszy wypad ?

Nie. Nie ma.
Nie nada.

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

11

Znalazłem jeszcze fajną crf 450 SM ale to chyba jeszcze bardziej wysilone moto... Kupic moto to nie problem, gorzej to potem utrzymac. A nie usmiecha mi sie patrzyc na moto ktore stoi w garazu :/ Dzieki za pomoc :)

12

Zerknij na to i może coś Tobie pomoże w wyborze :

http://socalsupermoto.com/blog/wp-content/uploads/2013/06/flowchart1-768x1024.jpg

Hardcore - it's more than music...

13

lukas55 napisał/a:

Nada sie na motocykl na jakies krótkie codzienne trasy i czasem w week jakiś dłuzszy wypad ?

jasne, że się nada. Po prostu będziesz częściej zmieniał olej, a silnik pożyje krócej. O ile się nie rozjebie parę mth po zakupie jeśli wszystkiego nie sprawdzisz.

EXC 525 in progress