1

Temat: Homologacja i Kupno Ktm exc 125, Husqvarna 125 te.

Witam, mam 16lat i robie prawojazdy kat A1 i chcialbym kupic na ta kategorie jakies supermoto(zalezy mi zeby bylo dosc mocne poniewaz chcialbym polatac na gumie i nauczyć się fajnych rzeczy :) ) Oba motorki podobaja mi sie ale sa problemy :/ . Przez nowe przepisy dotyczace spalań nowa husqvarna 125 ani nowy ktm 125 niemaja homologacji , dlatego musze celowac w roczniki 2016? Co wedlug was bedzie lepszym wyborem ? Czy ktos wie cos wiecej o homologowaniu i rejestracji enduraków 125?

PS: Tak wiem ze musze sie liczyć  z wymianą kół na sm ;)
Z góry dziękuje!

2

Odp: Homologacja i Kupno Ktm exc 125, Husqvarna 125 te.

To co Ci się bardziej podoba wizualnie. W zasadzie jest to to samo. Husqa niby ma być bardziej wypasioną wersją KTM, ale nie wiem dokładnie jakie to dodatki w przypadku 125

3

drabina napisał/a:

To co Ci się bardziej podoba wizualnie. W zasadzie jest to to samo. Husqa niby ma być bardziej wypasioną wersją KTM, ale nie wiem dokładnie jakie to dodatki w przypadku 125

Dzieki! A nie wiesz jak jest z rejestracja? czy bylaby mozliwosc zarejestrowania ?

4

16 lat i już nówka z salonu , zazdroszcze bogatych rodziców...

DR-Z 400sm  -  LeoVince , fcr 39 , 3x3 , MotoMaster 4p

5

Tomson napisał/a:

16 lat i już nówka z salonu , zazdroszcze bogatych rodziców...

niema rocznikow 2016  w salonach :C

6

jak kupujesz z papierami używany to tylko przerejestrowujesz. Tylko zobacz w dowód ile ma kW żeby spełniło warunki ale one w papierach chyba mają mało koni więc powinno być ok