16 Ostatnio edytowany przez gierwi (2017-08-04 11:56:20)

Odp: Pomoc w kupnie :) KTM 690 sm vs Suzuki DRZ

Robocizna"0": Odkręcasz 4 imbusy, dwa z nich wkręcasz w gwinty w ośkach dźwigienek i za ich pomocą je wyciągasz. Wymieniasz dźwigienki, wsuwasz ośki, wkręcasz śruby na swoje miejsce i gotowe.Trwa to mniej wiecej tyle ile czasu potrzebowałem na napisanie tego posta. Oczywiście trzeba potem zmierzyć i wyregulować luzy zaworowe.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

17

Zobacz czy nie ma samej obudowy do licznika.
Do starszego EXC zamawiałem samą obudowę za kilkanaście złotych.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

18

Dzięki, czyli nie taki straszny ten diabeł :) Cenowo moto też nie wygórowane, na forum ktoś sprzedawał zwykłego sm w cenie 140000. Zadzwonię do tego pole position zobaczę co oni powiedzą, jak wszystko będzie ok to jadę kupić moto. Jeżeli ktoś da linka do tematu co trzeba koniecznie sprawdzić w 690 przed kupnem będę wdzięczny. Niestety w pracy jestem i nie mam czasu szukać co i jak.

19

Wrzucam vin jakby ktoś miał możliwość sprawdzić to byłoby super :-)

VBKL1S4038M722467

20

ja swojego bialego bede wystawial chyba w nastepnym tyg jak cos

https://www.instagram.com/mdesign_projects/
                      SMCR 2016 <3

21 Ostatnio edytowany przez Spidzior (2017-08-04 17:26:37)

Dokładnie wszystko jak wyżej. Spróbuj urwać cenę na tych rzeczach i jak spuści, to bierz i rób :)

KTM 690 SMC

22

Zagadaj z chłopakami z Poleposition, pomogą Ci w ocenie motocykla za niedużą kasę, a będziesz pewniejszy co jest do zrobienia. Ja nie miałem możliwości sprawdzenie u nich sprzętu przed zakupem, bo ściągałem R'kę spod Szczecina, ale od razu po powrocie wstawiłem moto do nich.

Zwróć jeszcze uwagę na zawieszenie. U mnie akurat była zacięta regulacja tłumienia odbicia tyłu (jest na dole tuż przed kołem) co podobno często się zdarza w tych modelach. Po skompresowaniu, zawias z tyłu bardzo powoli wracał do góry.

Do negocjacji ceny zobacz też stan klocków, opon (bieżnik oraz DOT), łańcucha, itd.

Wymiana jednej dźwigenki z regulacją zaworów w moim przypadku była 580, serwis zawieszenia przód/tył 1200.

kamilos.net

23

Chłopaki z pole position ocenili moto, wszystko bylo ok i ceny bie było na czym urwać. Okazało się też, że moto miał zmieniany silnik i przebieg rzeczywisty to jakieś 25k. Powiedzieli, że ten do przeszczepu był naprawdę w super stanie i miał 14tys. Zawieszenie, klocki ok opony tył 2017, przód 2015 ale jeszcze spokojnie polata. Za 1500 km do zrobienia mały serwis i latać. Jeszcze ten wyświetlacz muszę ogarnąć i wgrać jeszcze raz mapy. Drogie jest kupno i założenie wyświetlacza biegów? W sumie moto już u mnie, koszt 14100. Moim zdaniem za r to dobra cena.

24

Nie zle. Do dźwięku silnika się przyzwyczaiłeś?

Przy większym, grubszym serwisie radzę zmienić dźwigienki zaworowe. Wiesz dlaczego poprzedni motor wyzionął ducha przy 15 tys km?

A wyświetlacz biegów, do czego? 2 tygodnie jazdy i po obrotach się nauczysz na którym biegu jedziesz. Sam się nad tym zastanawiałem na początku, teraz to zbędne.

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]

25

Silnik się zatarł z powodu braku oleju :( niestety nie wszyscy wiedzą, że tu trzeba często gęsto sprawdzać olej. Może i masz rację z tym wyświetlaczem. Dźwięk silnika to banan na twarzy u mnie powoduje. Jak będziesz miał chwilę to można się gdzieś ustawić w połowie drogi z chęcią zobaczył bym Twoje moto oczywiście jak nie masz 400km do wwa

26

I jeszcze w pole position mówili, że to nie chodzi o same dzwigienki zaworowe, a łożyska na nich które się psują. Już nie wiem o co w tym chodzi

27

Grunt, że jesteś zadowolony. :D

KTM 690 SMC

28

Łożyska się psują swoją drogą, ale dzieje się też taki obraz błędu:

http://www.ktmforums.com/forums/attachments/duke/60546d1495998014-broken-rocker-arm-20170528_164429_1495997120379_resized.jpg

Nie chcę Cię straszyć, ale nawet po wymianie samych łożysk takie rzeczy się zdarzają, ludzie tylko przestrzegają, że taniej jest dmuchać na zimne.

Ale, może akurat Twój tego nie doświadczy, więc nie będę psioczył ;p

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]

29

Samych łożysk nie wymieniają, to jest jeden cały element :)

kamilos.net

30

732 placilem za komplet bez faktur. jak ktos ma drozej moge dac namiar na te :)

https://www.instagram.com/mdesign_projects/
                      SMCR 2016 <3