1

Temat: Wymiana rozrządu w 525

Panowie czeka mnie wymiana rozrządu w 525. Napinacz jest na ostatnim ząbku więc rozumiem że powinienem to zrobić niezwłocznie?
Czego będę potrzebował i na co zwrócić uwagę i gdzie zajrzeć przy okazji może coś wymienić profilaktycznie?
Czekam na wasze rady!

2

Odp: Wymiana rozrządu w 525

Nikt nie pomoże nie podradzi? :(

3

standardowo - wymienić łańcuszek, sprawdzić ślizgi, stan wałków. Ustawić luzy zaworowe.
Jezeli nie masz doświadczenia, to poproś kogoś, kto ma, żeby Ci "zakuł" łańcuch - chyba, że 525, można wymienić zapięty.

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

4

Najszybciej i najlepiej znaleźć manuala jak ustawić rozrząd na znaki(foty). Jakbym nie miał doświadczenia to raczej bym się za to nie zabrał.
Pamiętaj o spuszczeniu oleju i uszczelce pod pokrywe sprzęgła chyba, ze składasz na reinzie. Jeżeli masz pojęcie zrobisz to w godzinkę. Reszta jak kolega wyżej.

5 Ostatnio edytowany przez PRIMO (2017-07-25 22:25:30)

Zamierzam robić sam.Doświadczenia nie mam z tym silnikiem ale ogólnie robiło się różne graty.Pytam o ten konkretny silnik i te konkretne działanie czyli rozrząd kupiłem ślizgi łańcuszek i uszczelki. Zawory i olej to oczywista oczywistość olej co 500km a zawory co 1500km.Dopiero poznaje te moto także każda sugestia będzie pomocna :)

6

Pytanie do użytkowników 525 podjadę jeszcze na tym rozrządzie ze 100km? czy lepiej nie jeżdzic i to zrobić? Bo mam jutro jazde z fajnymi dupami  if you know what i mean :D przypominam napinacz rozrządu na ostatnim ząbku?

7

Przejeździe

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

8

To git tylko pogoda się zdupcyła :(