1

Temat: Jaki kask na sm?

Cześć, jaki kask cross/enduro polecacie na SM? Mam shoei nxr ale mysle nad zakupem drugiem na SM, zastanawiałem sie nad airoh twist i fox v2. Budżet jakie chciałem przeznaczyć to do 1k. Ktoś jezdzi w tych kaskach i moze cos o nich powiedziec czy moze polecacie cos innego np o'neill?

Była Kolorowa WR250X ——> ??????

2

Odp: Jaki kask na sm?

Posiadam Fox'a V2 - wentylacja bardzo dobra- zarówno na mieście jak i na małym torze. Poziom wyciszenia przy jeździe po drogach w pełni akceptowalny, myślałem że będzie gorzej :)

3

a ja myslaem nad airohem a trafilen na kask kenny track, waga mniejsza ,wygodny , przy moim wydechu  z wygluszeniem nie jest zle :) takze polecam

drz y/sm 434

4

p4lma napisał/a:

a ja myslaem nad airohem a trafilen na kask kenny track, waga mniejsza ,wygodny , przy moim wydechu  z wygluszeniem nie jest zle :) takze polecam

Z włókna szklanego jest?

Była Kolorowa WR250X ——> ??????

5

poliweglan

drz y/sm 434

6 Ostatnio edytowany przez Spidzior (2017-06-04 13:05:37)

wcześniej użytkowałem hjc ac mx trigger,  niecałe pół roku temu kupiłem właśnie airoh twist evil orange, jak za tą cenę - zapłaciłem 800zł jestem zadowolony. Do tego gogle 100% accuri voltaire i wygląda miodnie, fajny, wygodny.  Wiadomo, że nie jest to aviator, bo takiego też mierzyłem, ale moje oczekiwania spełnia.

KTM 690 SMC

7

zawsze się zastanawiałem , jaka widoczność w googlach tzw. "lustrach" ? Normalnie wszystko widać bez względu na światło , czy jednak bez słońca nici ?

DR-Z 400sm  -  LeoVince , fcr 39 , 3x3 , MotoMaster 4p

8

normalnie widac ;)

drz y/sm 434

9 Ostatnio edytowany przez Pablo_87 (2017-06-04 15:28:18)

Po zmroku raczej lipa, tak jak byś w okularach przeciwsłonecznych jeździł. Tak przynajmniej u mnie w goglach O'neal

Husqvarna SM450R & Yamaha YZ 250
było KTM Exc-r 530 Yamaha WR400F  Ducati Monster 800 S.i.e.
http://www.bikepics.com/members/pablo87/

10

Gówno widać, jeszcze zależy od lustra jak mocne to gówno jest, jak chcesz mieć lustro to polecam drugie gogle do plecaka :)

RMX 450Z

11

ja mam oneala niebieskie lustra i jest elegancko!

drz y/sm 434

12

Ayahuasca napisał/a:

Gówno widać

W nocy to i może, w bardziej pochmurny dzień w 100% bez zastrzeżeń, gdzieś na necie jest symulator co przez jaką szybkę widać.

EXC 525 in progress

13

Dziku napisał/a:
Ayahuasca napisał/a:

Gówno widać

W nocy to i może, w bardziej pochmurny dzień w 100% bez zastrzeżeń, gdzieś na necie jest symulator co przez jaką szybkę widać.

Tak, zmrok/noc, w nocy kompletna padaka, zapomniałem dodać o czym mówię :D

[url]http://www.ride100percent.com/motorsports/goggles/lens-selector/[/url]  <- symulator :)
Ja mam mirror silver, którego zmieniam jak już nie ma słońca.

RMX 450Z

14

Na noc mam progripy 3450, w dzień bardzo fajnie w lustrze 100%, ale kiedyś się wybrałem w lustrze i szybko ściągnąłem. Jest tak jak piszą na górze, na chama może i by dało radę, ale jest kijowo.

KTM 690 SMC

15

aviatora kiedyś wyrwałem za 1050, czarny mat. Fajny jest, nic nie czujesz, że masz coś na bani, wentylacja też ok. Tylko to nie jest ta najnowsza 2.2 tylko 2.1 wersja

WR250X -> Husaria 701