Temat: Dokręcanie magneta
Witam, pytanie z jaką siłą dokręcić magneto w te 610 2000r? Jest tam jakaś podkładka czy tylko nakrętka tak jak u mnie? Zerwało mi klina bo nie było jakoś tak szczególnie mocno dokręcanie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Dokręcanie magneta
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, pytanie z jaką siłą dokręcić magneto w te 610 2000r? Jest tam jakaś podkładka czy tylko nakrętka tak jak u mnie? Zerwało mi klina bo nie było jakoś tak szczególnie mocno dokręcanie.
Flywheel rotor fastering nut M14x1.25 85.32-95.13Nm
A powinna tam być jakaś podkładka np spreżynująca lub coś takiego? Podejrzewam też, że można dać i klej do gwintów.
sama nakrętka.
Ok, dzięki
Odkopuję temat, mam mały problem który nie sądziłem że będzie taki, mianowicie gdzie kupić klina? Znalazłem jakiś z prądnicy z poloneza chyba i niby pasuje ale nie wiem jak z jakością tego, a skąd wziąć dobry pewny?
151371301 to numer części klina, o ile to husqvarna bez rozrusznika. W serwisie się kupuje. Sikorski Olsztyn Husqvarna albo Moto Mleczek co tam se wolisz. pogrzeb se w dziale
Garaż->Husqvarna->manuale Husqvarna
Rozumiem, gdzieś znalazłem wcześniej ten serwis, tylko pomyślałem że nie będzie im się chciało wysyłać takich drobnostek. Ale dzięki za informacje.
Kliny są częściami normatywnymi. Zmierz szerokość, wysokość i długość. Powinieneś dostać taki w hurtowni technicznej za grosze. Chyba że ma wymiar nietypowy, produkowany wyłącznie przez/dla producenta silnika albo zwykły maszynowy ma za słabą wytrzymałość.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Dokręcanie magneta
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 66 zapytań