1

Temat: jaki cross kupic na 1 raz

heja mam 31 lat chce kupić jakiegoś crossa do 125 by na prawku B jeździć
to bedzię mój 1 motor  1 chce troche pojezdzić koło działki  potem dopiero na ulice wyjechać :)
sądzę ze kolo 2-2,2 tys moge wydać na cross nowego :)
Mam pytanko  jaki model polecacie / markę ( sadzę że ktm bo jest sporo ich na allegro)?  waze kolo 85kg  180 wzrostu
jakiej marki zbroje polecanie  kask i rekawiczki  buty polecacie ?
na co zwrócić uwagę jak będę kupować motor?
podziękować  i nie długo widzimy się na ulicy i będzie LWG
slawek1920@op.pl

2

Odp: jaki cross kupic na 1 raz

Crossa na ulice za 2k xD mocna kombinacja.

3

by jechać do pracy a tak to koło działki mam górki itp to tam bym latał

4 Ostatnio edytowany przez Pablo_87 (2016-11-03 18:56:10)

Ty na serio z tym 2-2,2 tyś. za nowego, czy faktycznie jebłeś się z jednym miejscem po przecinku ? Za tyle to możesz dostać komplet używanych kół do crossa. Dla porównania nowa Yamaha Wr 125 z możliwością jazdy na kat. B kosztuje ok. 18 tyś.

Husqvarna SM450R & Yamaha YZ 250
było KTM Exc-r 530 Yamaha WR400F  Ducati Monster 800 S.i.e.
http://www.bikepics.com/members/pablo87/

5

Rower lepiej kup za te 2-2,2tysia chociaż to i tak mało na porządny nowy. A tak na poważnie to masz 31lat a jakies absurdalne pytania zadajesz, stary a głupsi;)

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

6

Może miał na myśli crossa typu Loncin. Jak tak to za 2,2k można już kupić nowego :D

7 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2016-11-03 19:14:01)

norvitsch napisał/a:

Może miał na myśli crossa typu Loncin. Jak tak to za 2,2k można już kupić nowego :D

Toć to sie połamie pod takim chłopem:) Ale kto tam co lubi niech kupuje. W sumie ja swoją historie zaczynałem od bashana 200 i sie nie połamał, powiem lepiej moj kumpel co go odkupił rozdup.czył nim ogrodzenie metalowe (i prawie sobie łeb) i tez mu nic nie było:)

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

8

Ja kiedyś jak miałem taki budżet to crossem była dla mnie Honda x8r w wersji na kostce. I nawet dawała radę jak na sqter. Jak się nie ma co się lubi... Heh tak mi się przypomniały młodzieńcze czasy

Hsq SMR 511

9

norvitsch napisał/a:

Ale loncina nie zarejestrujesz, a kolega chce na legalu po drodze latać skoro o prawku B pisze

Husqvarna SM450R & Yamaha YZ 250
było KTM Exc-r 530 Yamaha WR400F  Ducati Monster 800 S.i.e.
http://www.bikepics.com/members/pablo87/

10

za 2 tysiące to same koła crossowe kupisz xD

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

11

slawek985 napisał/a:

chce kupić jakiegoś crossa(...) by na prawku B jeździć

Jedno wyklucza drugie, chyba, że jakaś Honda HM czy cuś. Kup enduro, np EXC 125, tylko do tych 2 tysięcy musiałbyś jeszcze z 10 dołożyć. I będzie to moto używane.

EXC 525 in progress

12

Jeżeli pytasz serio ,to polecam Hondę XR 125(używana) .Motocykl właściwie bezobsługowy(niema nawet typowego filtra oleju,tylko chyba odśrodkowy-wystarczy co jakiś czas wyczyścić). Pali ok.2,5-3,5l PB. Mocą może nie powala,ale na początek do nauki wystarczy.Niestety moto nie mieści się Twoim budżecie,za XR w przeciętnym stanie trzeba wyłożyć ok.3 tyś.Szczerze mówiąc w budżecie który przedstawiłeś chyba niema nic. Wspomniałeś coś że polecimy Ci KTM ,i ja go polecam ale budżet zwiększ tak 5x ,to będzie można zacząć coś  szukać.Co do stroju ,to nie wiem ile chcesz na niego przeznaczyć ,ale sugerując się kasą na moto to polecam tylko używki, bo na nic innego raczej nie wystarczy.Jeżeli naprawdę chcesz na nowe moto przeznaczyć 2,5K to temat w sumie troszeczkę bez sensu(bez urazy) ,po prostu kup najtańszego "chińczyka",i tak samo jeśli chodzi o ciuchy.Pozdro.

Jawa 50 Mustang 79'-->Kawasaki ER -5 '01 -->KTM 640 LC4 SM full Akra BRaaappp

13

wiecie sadziłem żeby coś takiego kupić
[url]http://allegro.pl/cros-cross-125-cm-dirt-bike-loncin-kola-14-17-xxl-i6576332178.html[/url]
[url]http://allegro.pl/cross-125-cc-model-2016-duza-rama-gwarancja-i6589848228.html[/url]
dzięki za info czyli musze jeszcze odkładać :((

14

Lonciny to sobie odpuść, tam tylko silnik się do czegoś nadaje. Z ramy zrobiłem dwu slada na normalnych przy leśnych drogach.

XR650R

15

no to czeka mnie odkładanie jeszcze:( jak potrzebne jest kolo 8-10tys to za rok dopiero kupie sobie :(