1

Temat: Światła w KTM SMR 450 2007.

Cześć,
Ktoś przerabiał temat świateł w SMR 450? Firmowy stator (59039004200) z e.starter-kitu do sx/smr czyli bez wymieniania kola magnesowego podobno nie daje rady - mam jeden spalony po poprzednim wlascicielu.
Znalazlem na necie stator ELECTROSPORT ESL237 tez pod kolo magnesowe oryginalne sx/smr. Podobno daje 50 watt i daje rade - tak pisza.
Nie wiem co wybrać. Cena oryginalnego sporo wyzsza ale da się kupic na necie w porównywalnej do Elektrosportu.

Jakby ktoś miał jakies doświadczenia chętnie poczytam.

pozdro,

doomin13

fs450

2

Odp: Światła w KTM SMR 450 2007.

Oświetlenie ledowe, akumulator litowo jonowy.
100% działa, lekki, bez straty mocy.
Wada - raz na jakiś czas będziesz musiał ładować aku.

Pytanie jeszcze ile i jakie chcesz mieć światła - przód tył długie krótkie kierunki klakson?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Hm...są przednie reflektory LED z homologacją? Mam w 525 stator i regulator stałoprądowy Trial-Techa, światło z LED-ów wali ostro po oczach.   Chyba nie będzie problemów z przerobieniem na normalny reflektor? I jeśli jest instalacja stałoprądowa, to klakson nie zadziała, tak?

EXC 525 in progress

4

Przecież większość samochodów/ motocykli ma 12V DC... więc klaksony takie też produkują...

Pozdrawiam,
Piotrek

5

No ta, coś pojebałem :/

EXC 525 in progress

6

hacker33 napisał/a:

Pytanie jeszcze ile i jakie chcesz mieć światła - przód tył długie krótkie kierunki klakson?

+1, ja na ledach to raz na 2-3tyg podlaczylem pod ladowarke do ktorej wtyczke wyprowadzilem sobie tak ze podlaczenie trwalo moment

7

hacker33 napisał/a:

No tak jest jakies wyjscie.
Swiatla normalnie byle cos bylo plus kierunki, stop. Bez klaksonu.

doomin13

fs450