16

Odp: Jakie supermoto kupić?

levis napisał/a:

Bardziej chodziło mi o to, że nie szarpie to na koło jak single, więc jest wrażenie, że ma mało mocy. A prawda jest tak, że jak dobry kierownik, to mało które supermoto utrzyma się z krechy przeciwko SXV.

Z mojego co prawda krótkiego doświadczenia wynika że Aprilia ma charakterystykę podobną do R4. Przynajmniej moto Cienkiego tak chodziło. Z początku, np. po wyjściu z 2 zakrętu w Gostyniu moto szło płynnie ale bez wrażenia agresji jak w singlu, a po przekroczeniu pewnych obrotów zdecydowanie wyrywało na koło.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

17

Sieniek kupuj porządną torówkę, a  erłana na drogę.
Japs czy ktm jeden ch*j, jak kupisz pewną sztukę i będziesz dbał.

https://www.bikepics.com/members/81

18

gierwi - dziwne było to moto mcienkiego - widocznie było bardzo mocno pomodzone.

Seryjna, odblokowana SXV, jak siądziesz bliżej baku i pochylisz się w przód to na 2 biegu nie powinna odrywać się od asfaltu...

Co innego jak ktoś mało waży, siądzie z tyłu, ma pomodzony sprzęt to i na 4 biegu na gumę idzie z gazu:

[url]https://www.youtube.com/watch?v=tuYNsbnVAA8[/url]

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

19

delta napisał/a:

Sieniek kupuj porządną torówkę, a  erłana na drogę.
Japs czy ktm jeden ch*j, jak kupisz pewną sztukę i będziesz dbał.

Cały czas sie zastanawiam czy zrobić tak jak mówisz czy na odwrót bo blisko mnie nie ma wielu tras gdzie litrem fajnie można pośmigać a takie SM na miasto w sam raz + koła do lasu bo lasów mamy mnóstwo a i takim cywilnym też można pojechać na tor.

Myśle że wszystko wyjdzie w praniu jak już kupie jakieś SM

20

Musisz mieć świadomość, że poza miastem nie ma czego szukać na SM, jest po prostu za słabe, nawet w mieście na obwodnicy szału nie będzie. R1 zostaw i kupuj torówkę bo w lubuskim raczej metropolii nie ma. No i nie wiem gdzie mieszkasz ale jak dla mnie to w twoim województwie jest sporo dróg "na litra".

21 Ostatnio edytowany przez Sieniek (2016-09-20 13:02:46)

Mieszkam w Nowej Soli, małe miasto 45tys mieszkańców, drogi może i są ale ich stan pozostawia wiele do życzenia ;p co prawda na tor w kisielinie SM lepsze ale chętnie bym pojechał na poznań a tam już R1 będzie lepsze, z resztą nie zrobie z niej typowej torówki więc myśle, że będę zmieniał R1 z SM na zmiane i tor i droga i to będzię najlepsze rozwiązanie ;)

22 Ostatnio edytowany przez karol128 (2016-09-20 14:15:24)

Jest droga od ZG do polkowic. Droga do Gorzowa -> idealne do latania po 3 paki, jak x lat temu miałem cebre to tam często latałem. Nowa Sól to trochę za mała miejscowość na SM, to jest dobre na kilka największych miast w pl, ale zrobisz jak uważasz.

23

Ale powiem ci tak, latam juz pare ładnych lat i latanie po prostej jakoś w ogóle mnie nie jara już. Lepsze są zakręty na których taka R1 świetnie sie czuje. Jak lece po jakiejsc drodze szybkiego ruchu to z reguły jeżdże 1.60 nie licząc wyprzedzania gdzie czasem wleci z 2.20-2.50, walenie 300 na prostej daje mniejsza frajde niż szybkie pokonanie zakrętu przycierając kolano. Ale co kto woli ;p

24

No ja teraz same zakręty robię to mi trochę tęskno za tymi 3 pakami:)

25

Haha no widzisz a ja mam na odwrót ale dlatego dobrze miec litra i sm no i blisko tor i dlugie proste i można sie zaspokoić w 100% hehe