1

Temat: Sigma antyhopping

Witam Panowie , orientuje się ktoś czy jest w Polsce oficjalny dystrybutor Sigmy ? ,
dodatkowo może uda mi sie reanimować STM'a i potrzebuję kilku części , będzie ktoś z forum kto jest to w stanie ogarnąć ? 
gdyż kontakt z Dynotechem pozostawia wiele do życzenia....

Pozdrawiam ,

CRF450R SM

2

Odp: Sigma antyhopping

Hej!
Napisz sobie do sales@tss.cz
Mają to samo co SIGMA i taniej:D

3

Macku dzięki , aczkolwiek jeżeli jest to bezpośredni kontakt do działu sprzedażowego TSS'a to lipa bo już pisałem , i nie produkują i nie maja na stanie antyhoppa do crf450r 08 =/ .

CRF450R SM

4

To nie wiem jak żyć:P
BTW. chyba muszę szukać kolejnego antyhoppa na zapas bo do 2004 tym bardziej będzie problem za kilka lat;)

5 Ostatnio edytowany przez adrmln90 (2016-07-29 10:45:29)

MAĆKO napisał/a:

BTW. chyba muszę szukać kolejnego antyhoppa na zapas bo do 2004 tym bardziej będzie problem za kilka lat;)

No własnie borykam się z tym samym problemem , mój STM jest na wykończeniu , dokupię parę gratów i zobaczę jaki będzie efekt ,
aczkolwiek chce kupić drugiego antyhopa na zapas no i szukam szukam ,  TSS cenowo jest ok bo wychodzi w granicach 3tys albo i taniej natomiast STM 3900 , róznica cenowa jest ale zastanawiam się czy to ze względu na firmę czy w eksploatacji też jest różnica .
Generalnie TSS już odpada ze względu na brak dostępności , chyba że ktoś gdzieś ma zaległe stany magazynowe w co wątpię ,
dlatego poszukuje jakiegoś dojścia do dystrybutora SIGMY w Polsce .

CRF450R SM

6 Ostatnio edytowany przez MAĆKO (2016-07-29 15:16:03)

Sigma fajnie się sprawdza, ja jestem zadowolony, ale mistrzem świata nie jestem więc musisz sam sobie to zweryfikować.
Na crf z STM też latałem i jakoś nie widziałem wielkiej różnicy.

7 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2016-07-29 15:32:22)

adrmln90 napisał/a:
MAĆKO napisał/a:

No własnie borykam się z tym samym problemem , mój STM jest na wykończeniu , dokupię parę gratów i zobaczę jaki będzie efekt ,
aczkolwiek chce kupić drugiego antyhopa na zapas no i szukam szukam ,  TSS cenowo jest ok bo wychodzi w granicach 3tys albo i taniej natomiast STM 3900 , róznica cenowa jest ale zastanawiam się czy to ze względu na firmę czy w eksploatacji też jest różnica .
Generalnie TSS już odpada ze względu na brak dostępności , chyba że ktoś gdzieś ma zaległe stany magazynowe w co wątpię ,
dlatego poszukuje jakiegoś dojścia do dystrybutora SIGMY w Polsce .

Sigma= yoyodyne=TSS.  TSS produkuje im z ich "grawerem"

Ale wydaje mi się, że crf 450X może mieć takie samo sprzęgło jak CRF 450 2008. Bo w sumie to ten sam motocykl na gaźniku ale z rozruchajką.

EDIT: a jednak nie po fiszkach, są to zupełnie inne kosze zewnętrzne, wewnętrzne i inny docisk.

Pozdrawiam,
Piotrek

8

dzięki za info , no cóż pozostaje chyba kupić nowego STM'a , chyba że ktoś jest w stanie coś innego polecić

CRF450R SM

9

do CRF 2004-2008 pasuje sprzęgło od SXV (na pewno STM, nie wiem jak inne), a te można normalnie kupić, tylko za duże pieniądze.

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

10 Ostatnio edytowany przez adrmln90 (2016-07-29 16:27:34)

levis napisał/a:

do CRF 2004-2008 pasuje sprzęgło od SXV (na pewno STM, nie wiem jak inne), a te można normalnie kupić, tylko za duże pieniądze.

Wiesz levisie na 4k jestem juz przygotowany aczkolwiek liczę że może się uda coś kupić tańszego , odnośnie kompatybilności masz pewność ze od SXV podejdzie ? jak tak to ewentualnie popatrzę może do SXV któraś firma będzie tańsza niż STM  , ale z tego co mi się w oczy rzuciło to STM dla Hondy czy Aprili to jeden h** cenowy .

CRF450R SM

11

na pewno antyhop z CRF pasuje do SXV, zakładam, że w drugą stronę też powinien pasować.

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

12

o cholera... nie dobrze zmartwiłeś mnie że moja Honda ma cokolwiek wspólnego z Apką:P Pewnie w drugą stronę się nie da:D raz założone w Aprilli nie pasuje już do niczego:D

13

Panowie podbijam , cos ktos jakis namiar gdzie mozna dostac czesci do STM'a pomijajac Dynotecha ?! .

CRF450R SM