1

Temat: Aprilia Dorsoduro 750

Cześć

Co myślicie o nim [url]http://olx.pl/oferta/aprilia-dorsoduro-750-akrapovic-v2-papiery-a2-stunt-enduro-CID5-IDgCX7r.html#fbe38f63ea[/url] ?

Zastanawia mnie ten napis "stunt", bo czytałem na jakimś forum, że tym motocyklem nawet palenie gumy nie jest wskazane ze względu chyba na silnik.

Co o nim myślicie? Warty zainteresowania?

2

Odp: Aprilia Dorsoduro 750

Miałem dorsoduro 1200. Taka klockowata. Niby 130 KM i 115 Nm  ale nie czuć tego w ogóle. Po remapie trochę lepiej. Ma bardzo bardzo duży apetyt na paliwo (12l w mieście przy średnio dynamicznej jeździe).
Silnikowi nie przeszkadza czy palisz gumę czy latasz na kole.

Osobiście nie polecam :)

3

Dla mnie to nawet lepiej, bo to będzie mój pierwszy duży motocykl :) a w przyszłości zawsze mogę sprzedać :P

4

Stosunkowo ciężki i niezbyt mocny sprzęt. W moim odczuciu z Supermoto ma nie wiele wspólnego.
Wizualnie może się podobać, brzmi też dość przyjemnie ale mi w tym sprzęcie zdecydowanie brakuje więcej jadu i zadziorności. Do lajtowego pyrkania spoko ale do zabawy i dynamicznej jazdy raczej nie koniecznie się nadaje...

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

5

Jadu to tam nie ma ale i tak będzie dużo szybsza od typowych SM. Jeśli w grę wchodzi również jazda poza miastem to lepszy wybór niż jednogarowce. Minusem jest to, że to Aprilia, czyt. jakością nie grzeszy:)

6

Podobno też z elektryką w nich różnie bywa :) A znacie może kogoś z tamtych okolic (śląskie) kto mniej więcej ogarnia temat i chciałby się przejechać (sam/ze mną) obejrzeć moto? :)

7

to już wolałbym shivera :D

a przy takim budżecie to brałbym SXV 550 do remontu :D

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

8

Dorsoduro jest podobno poprawiony w kilku względach w stosunku do Shivera. Poza tym chyba nie jest taki zły. Sam się nad nim zastanawiałem. Poczytałem trochę, ale wtedy wybór padł na Duka.

9

A jak z 2 częścią mojego postu? :D Znacie kogoś z tych okolić? W zamian za jakieś whiskey czy coś :P
to forum supermoto