1 Ostatnio edytowany przez B4rt0sz (2017-04-07 08:17:41)

Temat: Siemanko (przesiadka z Nakeda na SUMO)

Serdeczne siema dla wszystkich forumowiczów!

Aktualnie bujam się nakedem GSR 600.

Od jakiegoś czasu choruję. Żaden lekarz nie jest w stanie wytłumaczyć co się ze mną dzieje. Choroba objawia się obsesyjną chęcią posiadania SuperMoto. Wszystko zaczęło się od obejrzenia kilku filmików Querliego i JakeTheGardenSnake na Youtubie. Choroba jest zakaźna bo już zaraziłem nią dwóch moich ziomków a 2 kolejnych ma już pierwsze objawy!

A tak serio, czy ktoś z was miał podobnie? Nigdy nie wsiadł na SM a musiał je mieć.
Osobiście doszedłem do wniosku, że sporty i wysokie prędkości 150+ mnie nie jarają (jestem pipa i boje się odwinąć...) więc czas na zmianę na coś co daje radość przy niższych prędkościach.
Moto najprawdopodobniej kupię jesienią (aktualnie susza na aukcjach), cały czas przeglądam fora/aukcje i szukam odpowiedniego SM dla siebie więc pewnie niedługo będę spamował w dziale ciekawe oferty z allegro.

Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich forumowiczów

KTM 690

2

Odp: Siemanko (przesiadka z Nakeda na SUMO)

Siema  ja od małego na motorach przeważnie enduro cały czas po głowie chodziła myśl o sm ale jakoś po wypadku  motory poszły  w kont  po 10 latach kupiłem  sobie dr600 z którą miałem straszne przejścia ale w końcu służy jak należy. Rok temu widziałem kolesia na xt660 i jakoś pomysł zaczął szaleć w głowie  wiec  www i działam trafiłem na okazję Ccm 404 czyli angielski drz  na zawieszeniu wp i paru innych ciekawych  zmianach  naprawilem na 2 dzień i cały sezon szaleństwa aż stopilo pierścienie  ale moto i tak sprzedało się za więcej niż mnie kosztowało :) co do sportowych motorów to u mnie brak hamulca w głowie powstrzymuje mnie od wsiadam  ale dziwnym trafem posiadam aprilia sl 1000 falco i raczej będzie testowana przed sprzedażą bo jak by tak można kupić i sprzedać bez testów ;)
Powodzenia w poszukiwaniach sm

Był Ccm 404SM HUSKY 570SM jest VOR 503sm Honda CRM250 DR600sm/projekt

3

Dzięki ;)

DRZ się znudziła? Zastanawiam się właśnie nad jej zakupem.
I jak się 570 sprawuje? Kolejne moto na moim celowniku to sm610 ie. Sporo osób odradza starsze Husqvarny a o nowszych jest mało informacji.

KTM 690

4

Siemanko ;) zacytuję na przywitanie tekst piosenki "Ta choroba nie jest uleczalna..." :D
Co do huski powiem Ci ze jechałem ta polifotwa ale jeszcze na gaźniku i mnie odepchnela strasznie a kolega który ją ujezdza też stwierdził że to nie taki SM jakiego chciał ;) jeżeli będziesz używał moto do turystyki to dziobal będzie lepszym wyborem (tak sądzę) i lepiej lata na kole ^^

Xt 125--> RMZ-->SMCR --> EXC, YZF 2k3 --> SMR--> YZF 2k14 -->YZF 2k12

5

A wiec  drz pierścienie się stopily chciałem ja juz wcześniej pogonic i kupić coś mniejszego ale nie było chętnych o dziwo popsuta poszła jak świeża buleczka. Co do Husqvarny to jakaś taka wrażliwa na wszystkie nierówności dziki sprzęt po 2 dniach odkrecila mi się zebatka na walku rozrzadu i musze silnik teraz złożyć bo leży w garażu. Ale 2 dni jazdy i moja dr600 wydaje się mi być motorowerem ale za to jest bardziej stabilna.  Musze  pobawić się  zawieszeniem w Husky jak ja poskladam może tam tkwi problem. Ale motory mi się dobrze uzupełniają jeden don't error 2 na przejażdżki  :) trzeba będzie jeszcze mx dokończyć i będę bardzo szczęśliwym motocyklista

Był Ccm 404SM HUSKY 570SM jest VOR 503sm Honda CRM250 DR600sm/projekt

6

Cześć. Miałem podobnie więc nie wahaj się. Nie można nazywać siebie pipą bo boisz się jeździć za szybko. Daj jakiegoś plastika i supermoto na tor (dość kręty) to wtedy będzie inaczej :D
Supermoto uwielbiam i Tobie też tego życzę hehe