31

Odp: Jakie buty na SM do śmigania po mieście?

michal_lc4 napisał/a:
karol128 napisał/a:

Takie kajdany do śmigania po mieście to lekki masohizm, na tor, w teren ok ale do codziennej jazdy to tak średnio.

Bzdura, jeździłem w podobnych "kajdanach" (Crossfire2) po mieście non stop na SM i w niczym mi nie przeszkadzały, wręcz przeciwnie, tylko w nich czułem moto i się bezpiecznie. Kwestia przyzwyczajenia, nawyku i... doświadczenia (czytaj: paciaków i późniejszych rozmyślań co by było gdyby...)

nie każdy lubi SM ( i nie chodzi mi tutaj o SuperMoto ;) ) :)

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

32

michal_lc4 napisał/a:

Bzdura, jeździłem w podobnych "kajdanach" (Crossfire2) po mieście non stop na SM i w niczym mi nie przeszkadzały, wręcz przeciwnie, tylko w nich czułem moto i się bezpiecznie (...)

Podłączam się pod to. ;)

Sam jeżdżę w SRS'ach na co dzień i nie odważyłbym się jeździć bez. Nie mam też w nich żadnego dyskomfortu przy chodzeniu, jak się rozchodzą to o dziwo są bardzo wygodne.

Ci co jeżdżą w trampkach, będą jeździli w trampkach - dopóki sobie kostki/nogi nie połamią ;)

#21, śnieg

33

Ja też polecam porządne buty ze sztywną podeszwą. Stanie w trampkach na podnóżkach jest jak akupunktura dla stóp - po kilku minutach zaczyna być nie do zniesienia.

dabljuer250x