1

Temat: Opinie o kombinezonach dainese

Siema,

kupiłem w październiku w okazyjnej cenie kombi spidi track touring, ale okazał się za duży. Mam w planach go teraz sprzedać i kupić coś o podobnej charakterystyce/właściwościach. Otóż ten kombik kosztuje około 4200zł. Czy dainese laguna seca evo div może dorównać spidiemu?
Ewentualnie co możecie polecić tak do 3500zł? Cały problem jest w tym, że szukam czegoś podobnego do spidiego lub niewiele gorszego, nie chcę żałować sprzedaży dobrego kombi jakim jest spidi, i kupna jakiegoś szitu. Także chciałbym usłyszeć opinie na temat dainese, alpinestars też wchodzi w grę, ale to już jest chyba przereklamowana marka.

WR250X -> Husaria 701

2

Odp: Opinie o kombinezonach dainese

Mam Dainese Gytr, ścigantowy z garbem, ale taki się trafił.Kupiłem głównie dlatego że to był najbardziej taliowany kombinezon 1PC jaki mi wpadł w ręce. Jak przymierzałem to kombi 1PC lub 2PC w rękach najbardziej podobały mi się Dainese, z Spidi nie miałem styczności. Wkurwia mnie tylko siateczka od środka, bo jak chcesz szybko założyć kombi to można się w to badziewie zaplątać. Skóra, wykonanie, zamki wszystko super, ochraniacze mocno przylegają do ciała, dobrze dopasowane do kształtu ciała. Dla mnie warto kupić Dainese, chociaż może lepszego nie miałem. Twój kombi jest cały za duży, czy tylko gdzieś Ci odstaje?

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

3 Ostatnio edytowany przez shonek (2016-02-08 10:47:41)

velkurczak napisał/a:

Mam Dainese Gytr, ścigantowy z garbem, ale taki się trafił.Kupiłem głównie dlatego że to był najbardziej taliowany kombinezon 1PC jaki mi wpadł w ręce. Jak przymierzałem to kombi 1PC lub 2PC w rękach najbardziej podobały mi się Dainese, z Spidi nie miałem styczności. Wkurwia mnie tylko siateczka od środka, bo jak chcesz szybko założyć kombi to można się w to badziewie zaplątać. Skóra, wykonanie, zamki wszystko super, ochraniacze mocno przylegają do ciała, dobrze dopasowane do kształtu ciała. Dla mnie warto kupić Dainese, chociaż może lepszego nie miałem. Twój kombi jest cały za duży, czy tylko gdzieś Ci odstaje?

Ogólnie to najbardziej za duży jest w pasie i po drugiej stronie na plecach, tam się najbardziej fałduje skóra. Ochraniacze na barkach, łokciach siedzą dosyć porządnie. Jedynie na kolanach mogę je minimalnie przekręcić, ale to chyba ze względu na to, że ten ochraniacz jest po prostu duży i jest za co złapać i przekręcić. Na nogach skóra się nie marszczy, na tyłku trochę, ale to chyba normalne.
Ja nawet nie wiedziałem, że są taliowane kombinezony :O

[url]http://olx.pl/oferta/kombinezon-spidi-track-touring-48-nowy-alpinestars-dainese-rst-revit-CID5-IDdROXd.html#b9419d6044[/url]
Tutaj są fotki.

WR250X -> Husaria 701

4

shonek napisał/a:
velkurczak napisał/a:

Ogólnie to najbardziej za duży jest w pasie i po drugiej stronie na plecach, tam się najbardziej fałduje skóra. Ochraniacze na barkach, łokciach siedzą dosyć porządnie. Jedynie na kolanach mogę je minimalnie przekręcić, ale to chyba ze względu na to, że ten ochraniacz jest po prostu duży i jest za co złapać i przekręcić. Na nogach skóra się nie marszczy, na tyłku trochę, ale to chyba normalne.
Ja nawet nie wiedziałem, że są taliowane kombinezony :O

[url]http://olx.pl/oferta/kombinezon-spidi-track-touring-48-nowy-alpinestars-dainese-rst-revit-CID5-IDdROXd.html#b9419d6044[/url]
Tutaj są fotki.

Szybkie pytanie...
Planuje zakup takiego  kombiaka, ale nie mam gdzie przymierzyć a chcę właśnie rozmiar 48. Powiedz mi jakiego jesteś wzrostu plus waga ... Będę mniej więcej wiedział czy ten rozmiar mi podejdzie.
Dzięki...

sześćset dziewięćdziesiąt smc (w sercu)