16

Odp: co wybrać ? Crf 450 vs Ktm 525 vs Wr 450

velkurczak napisał/a:
Socho1 napisał/a:

i akurat przypadkiem masz 525 na sell :D heh

Nikt Ci nie każe mojego 525 kupować... .

kolego to był żart, nie chciałem nikogo urazić. poza tym jak masz czas po weekendzie to chętnie wybiorę się obejrzeć Twoje 525

był brzydki dziobal
jest ładne exc 525 2007r. + brudaski  ;)

17

Ja tam wybrałem Japonie. Stary 525 to może i był pancerny. Nowsze już takiej etykiety nie mają.

WR mułem to może jest na totalnie seryjnym wydechu i zblokowana. Na przelocie jest mocna. A jak wpakujesz wałki z YZ to masz w sumie YZ 450 (muł?) , bo to ten sam silnik - różni się wałkami :)

WR 450 i 525 żywotnością stoją na tym samym poziome.

WR 450 jedynie lipa jakby trzeba było wymienić zawory- to faktycznie furmanka pieniędzy- choć pewne części w 525 do tanich nie należą.

CRF ma najprościej zrobiony silnik i najtańsze części- jednak do żywotności WR i KTM brakuje dużo.

Pozdrawiam,
Piotrek

18

moze YZF 450 z dok 2008 rok 52 Mth
na nowym tłoku + łąncuszek rozrządu po 5 Mth
właśnie zalany świeży olej  Motul 300V

wiecej info na tel

mallly200sx widział jak wyprzedzał na rundzie w Bydgoszczy

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

19

mallly200sx napisał/a:

(...)
CRF ma najprościej zrobiony silnik i najtańsze części- jednak do żywotności WR i KTM brakuje dużo.

Dokładnie tak, CRF'ka fajnie się prowadzi i fajnie zapierdziela - ale tak jak już ktoś wcześniej napisał, musisz mieć trochę $$$$ na serwisowanie.
... mimo wszystko nie zamieniłbym jej (póki co) na nic innego. ;)

#21, śnieg

20

snieg napisał/a:
mallly200sx napisał/a:

(...)

Dokładnie tak, CRF'ka fajnie się prowadzi i fajnie zapierdziela - ale tak jak już ktoś wcześniej napisał, musisz mieć trochę $$$$ na serwisowanie.
... mimo wszystko nie zamieniłbym jej (póki co) na nic innego. ;)

Gdyby nie to, że WR wyszła taniej to kupiłbym  CRF 450 z REDMOTO.it
Następna będzie CRF-a :D

Pozdrawiam,
Piotrek

21

bagins1983 napisał/a:

moze YZF 450 z dok 2008 rok 52 Mth
na nowym tłoku + łąncuszek rozrządu po 5 Mth
właśnie zalany świeży olej  Motul 300V

wiecej info na tel

Ale na ohlins to będziesz chciał majątek :p Sztuka ładna i wypasiona!

Pozdrawiam,
Piotrek

22 Ostatnio edytowany przez Dziku (2016-05-12 23:01:44)

mallly200sx napisał/a:

Ja tam wybrałem Japonie. Stary 525 to może i był pancerny. Nowsze już takiej etykiety nie mają.

EXC 500 ponoć robi dobrą robotę z długimi przebiegami, ale to wydatek od 20k

mallly200sx napisał/a:

WR 450 jedynie lipa jakby trzeba było wymienić zawory- to faktycznie furmanka pieniędzy- choć pewne części w 525 do tanich nie należą.

Czy Japonia czy Austria ceny podzespołów podobne, co mnie urzekło w KTM-ie to cena kompletu -> zawory + sprężynki + talerzyki i uszczelniacze - 860 zł. W takiej Husqvarnie JEDEN zawór ok 400 zł...
Obserwując trendy cenowe, kupno EXC 525 to lepsza inwestycja niż w złoto :D

Soho, bierz 525 od kuraka, ode mnie koła SM na ori piastach KTM (jedna Talon), sprzedam po taniości :)

EXC 525 in progress

23

Dzięki panowie za rozświetlenie umysłu, dużo mi pomogliście.
Co bym nie wybrał w sumie najważniejszy jest stan pieca i zawiechy a reszta to już standard, zawsze trzeba dołożyć do interesu aby głowa była spokojna :)
Temat myślę pomocny nie tylko mi, także może nie warto od razu zamykać.
Co do ofert składanych od Was koledzy muszę na razie się wstrzymać aż sprzedam dziobaka a nie śpieszy mi się bo polubiłem dzika i nie sprzedam go na szybko za pół tego co włożyłem. Przez ten dźwięk podwójnego Akrapa i pier.dolnięcie z manety robi się od razu lepiej i banan na mordzie

był brzydki dziobal

24

Socho1 napisał/a:
velkurczak napisał/a:
Socho1 napisał/a:

i akurat przypadkiem masz 525 na sell :D heh

kolego to był żart, nie chciałem nikogo urazić. poza tym jak masz czas po weekendzie to chętnie wybiorę się obejrzeć Twoje 525

Nie jestem urażony, napisałem to z myślą że nie robię pseudo reklamy mojemu 525, tylko te motocykle są udane, jak bym nie miał berga z 525 bym zrobił supermoto i dokupił ćwiarę.  Jak nie sprzedam w sobotę ziomqowi z forum to wpadaj to sobie obejrzysz i pogadamy. Chyba że chcesz jutro wpaść po 14tej.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

25

velkurczak napisał/a:
Socho1 napisał/a:
velkurczak napisał/a:

Nie jestem urażony, napisałem to z myślą że nie robię pseudo reklamy mojemu 525, tylko te motocykle są udane, jak bym nie miał berga z 525 bym zrobił supermoto i dokupił ćwiarę.  Jak nie sprzedam w sobotę ziomqowi z forum to wpadaj to sobie obejrzysz i pogadamy. Chyba że chcesz jutro wpaść po 14tej.

weekend zajęty mam, jak nie sprzedasz to wybiorę się po weekendzie.
odezwę się na PW

był brzydki dziobal