Spidi napisał/a:Froga też nikt za rękę nie złapał ale jak media rozdmuchały temat to szukała go policja w całym kraju. Potem zaczęło się szukanie haków itp. Koniec końców obecnie chwilowo wakacjuje na koszt państwa...
Tu jest trochę inna sytuacja - FROG prowokował - miał tablicę - dokładnie wiedzieli o kogo chodzi - ośmieszał policję.
Wydaje mi się, że nie powinieneś mieć problemu - po prostu na razie się nie wychylaj, zbytnio, nie pokazuj się przez jakiś czas.
Ja dość mocno unikam ogólnie kontaktu z Policją - "publicznych wystąpień"
Kiedyś poproszono mnie o prowadzenie biegu jakiegoś tam na moto - na swoim sporcie - a wcześniej jak to w małym mieście - ludzie kojarzyli, że ten to jeździ, że głośny motor, że na jednym kole (nigdy w mieście nie jeździłem na kole - po prostu niebieskie dwa koła- to ja )
Skończył się bieg - wyjechałem poza miasto - okazało się że obstawili wszystkie wyjazdy i od razu mnie zatrzymali.
Oczywiście mogli mi naskoczyć, za latanie na gumie itp itd, dlatego, że mnie na tym nie złapali, ale dojebali się do wszystkiego co można, wydech opony, kierunki - na nic tłumaczenie głąbowi, że mają homologację, zresztą wszystko co mam z akcesoriów ma homologację, opona była średnia - skończyło się na tym, że zabrali mi dowód.
Na pokładzie YZF-R1 07' GASGAS EC300 9' R1200GS 11' :)