1

Temat: Pytanie o Yamaha Wr 450 lub 426

Witam  pisze ten post  bo zamierzam kupić  Yamaha  Wr  450 lub 426  i mam pytanie  do osób  posiadających  takie moto , Czy da rade jeździć w miarę wygodnie  taka Yamaha w 2 osoby bo od czasu do czasu jeżdżę moto z żoną . I czy ten moto posiada podnóżki  dla pasażera.  Pozdrawiam I czekam na odpowiedz.

2

Odp: Pytanie o Yamaha Wr 450 lub 426

większość jest zarejestrowana na 1 osobę. Podnóżków nie ma w 99%. Czasami zdarzają się wyjątki z Włoch.

Pozdrawiam,
Piotrek

3

Ok dzięki  za odp.  Ale czekam niech ktoś się wypowie  czy jeździł w 2 osoby takim moto.

4

po mieście bardzo krótkie odcinki to może i na upartego się da... dalej to już trzeba być twardzielem jechać samemu, a w dwie osoby sobie nie wyobrażam...

Pozdrawiam,
Piotrek

5

Ja na 426 z laskami jeździłem. Moto bez podnóżków więc trzymały nogi na crashpadach na ośki (wiem, bardzo to rozsądne było....) i jak się uprzeć trasy w okolicach 50km się tak robiło :) Na kole też się w tandemie dało jeździć

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

6

daniken napisał/a:

Ja na 426 z laskami jeździłem.

A to nie było przypadkiem wtedy co tyle mandatów połapałeś :D ?

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

7

Jeszcze pytanie kto ile waży.
Jak ważysz 100kg i partnerka 100kg to ten subframe może nie dać rady:)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

Musze się nad tym kupnem zastanowić i tyle bo latam ciągle na crossie a teraz mnie tak naszło na supermoto  i żeby od czasu do czasu żonę zapakować na moto i polatac .a jak mamy się gniezdzic na moto to lipa. Patrzę tez na suzuki  drz  400  one mają podnóżki.

9

nawet solo na drz nie jest jakos super komfortowo ;)

RMX 450Z

10

Popatrzę poogladam moto i coś może mi wpadnie w oko z podnóżki mi i rej na 2 osoby. Pożyjemy  zobaczymy.

11

No moja jest akurat - zarejestrowana na 2 osoby - ale jakoś nie ogarniam, gdzie by mogły być te podnóżki.

Ostatnio z 5 km podjeżdżałem na moto z pasażerem, to ja nogi musiałem gdzieś w okolicy silnika lokować - na tzw. podpórkę

Na pokładzie YZF-R1 07' GASGAS EC300 9' R1200GS 11' :)

12

Rumian napisał/a:

No moja jest akurat - zarejestrowana na 2 osoby - ale jakoś nie ogarniam, gdzie by mogły być te podnóżki.

Ostatnio z 5 km podjeżdżałem na moto z pasażerem, to ja nogi musiałem gdzieś w okolicy silnika lokować - na tzw. podpórkę

Tu masz z podnóżkami.
[url]http://olx.pl/oferta/yamaha-wr-450-f-zamiana-na-auto-dostawczy-CID5-IDfiDmz.html#daaba05bfa[/url]

Pozdrawiam,
Piotrek

13

Latam na DRZ z żoną, mam trochę bardziej spłaszczoną kanapę (na  +) -do +/- 80km w jedną stronę daje radę, potem przerwa na ból dupy i można wracać. Żona ogólnie bardzo nie zadowolona z jazd na dłuższą metę, więc praktykujemy krótsze (dalsze solo), do podróży nie polecam, chyba, że na ogół latasz jak na SM przystało, a raz na miesiąc chcesz wybrać się z dziewczyną to OK.
WR nie ma podnóżków, ale lekki subframe (zerknij na fotki z googla to zrozumiesz) - imho przy paru wybojach albo coś urwiesz, albo będzie Ci powolutku gieło ten subframe. Z powodu kanapy nawet nie łudz się, że będzie dobrze i wygodnie - chyba że akcesoryjna kanapa...
Opcja druga : stacja kontroli pojazdów i pytać jak zrobić 2 osobowe (podobno 200zł)
PS. 426 sobie odpuść - stare, cieżko znaleźć głowicę, a moneta ta sama co 450...

Hardcore - it's more than music...

14

mallly200sx napisał/a:
Rumian napisał/a:

Tu masz z podnóżkami.
[url]http://olx.pl/oferta/yamaha-wr-450-f-zamiana-na-auto-dostawczy-CID5-IDfiDmz.html#daaba05bfa[/url]

Dzieki - jak widać całe życie człowiek się uczy :)

Na pokładzie YZF-R1 07' GASGAS EC300 9' R1200GS 11' :)

15

[url]http://allegro.pl/simson-podnozki-pasazera-tylne-stopki-niemieckie-i4895951424.html[/url]

Takie coś miałem w XR 250. Zrobiłem obejmy na wahacz i do tych obejm podnóżki przyczepione.

Z 10 tys. km z dziewczyną tak przejeździliśmy i poza zgniatanymi jajami przy mocniejszym hamowaniu nikt nie narzekał na jazdę we dwoje :D Ale to były wyjazdy max 150 km.

Jak będę w domu to zapodam fotę jak to miałem zamontowane.

Freeride 350