16

Odp: [K] wydech do KTM 690 smcr

Chodzi o całokształt - jakość użytych materiałów, ich wykończenie, spasowanie wszystkich elemntów i dokładność wykonania.
Oglądałem kilka różnych modeli tego producenta na ekspozycji w jednym ze sklepów tak więc nie jest to kwestia trafienia sie jakiejś trefnej sztuki. Wszystkie wyglądały tak samo.
Gdybyś wziął do ręki Akrapa, Leona, FMFa, Yoshi czy cokolwiek tej klasy i w drugą Dominatora zrozumiałbyś w czym rzecz. Przepaść to dobre słowo. Jak wspomniałem jedyny ich atut to bardzo niska cena ale ta z czegoś wynika...

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

17

No to może dlatego zlewam sprawę - skoro jeżdżę na dziobalu, multipli wśród motocykli, to mało mnie interesuje wykończenie spawów na moim wydechu :D

18

Celuj w tego WINGS-a. Naprawdę będziesz zadowolony. W zestawie masz dwa dB killery, tak że masz do wyboru 3 głośności. Jakość porównywalna z Akrapovićem, a jak sobie zażyczysz to przyślą bez szyldzików i kupisz sobie naklejkę Akrapović dla lansu.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

19

Użytkownik napisał/a:

Kupiłem dziobala z dominatorami - są bardzo głośne, to fakt. Nie porównam ich do niczego innego, bo seryjne leżą w garażu, ale o co chodzi z tą złą jakością? Wiem jedynie, że są 3 razy lżejsze od seryjnych. Mieszkam we Wrocku, także jak chcesz, to możemy się ustawić i zobaczysz jak to chodzi, nie wiem tylko cy w przypadku SMCR to wygląda tak samo. W każdym razie ja nie narzekam, ale nie mam punktu odniesienia. Ciekawi mnie po prostu w jako sposób można ocenić jakość wykonania? Odpadną w czasie jazdy czy co? :D

Chętnie posłucham jak to brzmi.... I zobaczę jak wygląda ;)
Możesz wstawić jakieś zdjęcia?

moja moto-historia: www.bikepics.com/members/whiskas

20

Jutro postaram się wrzucić filmik, tutaj masz kilka fotek [url]https://www.bikepics.com/members/najner/[/url]

21

Dzięki! czekam na dalej :)

22

Łap dwa filmiki, jeden nagrany telefonem a drugi Xiaomi Yi, trochę zniekształcony dźwięk i nie brzmi to tak, jak na żywo - nie mogłem tego uchwycić w naturalnym brzmieniu. Trzeba mieć chyba profesjonalny sprzęt do nagrywania dźwięku, a nie chińskie zabawki ;)

[url]https://www.youtube.com/watch?v=lIZsd_R_66U[/url]
[url]https://www.youtube.com/watch?v=EBIT3wLfod8[/url]

23

Extra, dzięki.
W Twoim odczuciu jest za głośno czy ok ?
daje basem czy pierdzi? i to było z DBkillerami czy bez ?
Spróbuję dzisiaj nagrać swojego... podeślę linka :)
Mam na jednej stronie tłumik od MGmotorsport. Chyba trochę za głośny jest i wydaje mi się, że jak będą dwie puchy to będzie delikatniejszy i bardziej basowy dźwięk...

Pozdro!

24

Na początku było dla mnie za głośno, bo wcześniej jeździłem na bardzo cichej Hornecie. Teraz już się przyzwyczaiłem (sąsiedzi chyba jeszcze nie :D) i wg mnie jest fajnie - nisko i basowo, a nie pierdząco. Są założone jakieś tam dbkillery, włożone do środka takie siatki stalowe - zdjąłem raz na kilka dni żeby zobaczyć jak jest, ale nie widziałem poprawy, więc założyłem z powrotem (chociaż w razie kontroli jestem pewny, że żegnam się z dowodem :D). Nie znam się na wydechach, więc Ci po prostu napisze, że dla mnie jest ok i mi to wystarczy. Nie zamierzam wydawać siana tylko po to, że akrapy albo wingsy są lepszej jakości, bo moto nie będzie po zmianie lepiej zapierdalało, a wygląd to kwestia gustu (bardziej mi się podoba pojedynczy wydech SC project, ale nie jestem estetą i średnio mnie interesuje jak moto wygląda).