1

Temat: Beringer tarcza husaberg

Nie wiem czy w odpowiednim dziale, jesli nie to sorry. Kupuje tarcze beringera uzywana i najprawdopodobniej sa nity do wymiany i moze sie tez okaze rotor jesli byla dlugo jezdzona rozklekotana. Orientuje sie ktos gdzie to nabyc i za ile? Znalazlem tylko info,ze sa dwa rodzaje nitow na 5mm i 6 mm tarcze. Orientuje sie czy tarcze sygnowane logiem husaberg byly fabrycznie 6 czy 5mm? I czy to zeliwo czy stal? Dzieki za pomoc jesli takowa nadejdzie

2

Odp: Beringer tarcza husaberg

Czy my przypadkiem nie kupiliśmy tej samej tarczy bo podobne dylematy mam właśnie:/

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

3

Buhahaha! Tej,nie wiem,ale wydaje mi sie ze tak. W takim razie juz nic nie kumam! Oszalec tutaj z Wami mozna. ;)

4

Ja tez:) Zreszta jak chcesz to bierz ta tarcze.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

5

Najbardziej się rotor zużywa i wymiana nitów nic nie daje. Trzeba ściągnąć ze dwa nity i już będzie wszytko widać.

6

A ktos wie ile kosztuje taki rotor? Dzinks napisze do Ciebie pozniej,bo cos mi tu nie pasi

7 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2016-04-08 10:37:28)

Poszperałem troche i taki rotor znalazłem za 163 ojro (hub flat) + 40 ojro nity (floater kit 5/6mm). W stanach rotor+nity 230 dolców, a nowa 460$. Do legato jeszcze dryndne i sie dowiem czy sa w stanie ogarnac bo widziałem ze pompę beringera mają. A orientuje sie ktoś ile dostanę za praktycznie nowa z PP Breakinga 310mm bo mi ten zacisk 6p z tą tarcza nie działa jak należy czyli im mocniej hamuje tym mocniejsze szuranie. Ma ktos pomysł na taki objaw czy tak to ma hamować? Dodam ze klocki oryginały założyłem, tloczki chodzą idealnie, przesmarowane tam gdzie potrzeba.

8

Hehe tez mam teraz,tarcze brakinga + zacisk 6p + pompa brembo 16x18 lub 16x16 nie pamietam. Moim skromnym zdaniem chamuhe to dobrze,tylko zaznaczam ze nie mam porownania i nie wiem czy moze byc duuuzo lepiej np. Z inna tarcza. Napisalem,do dynotech to odpisali,ze za nity niecale 170zeta w detalu. Tylko jak idiota nie zapytalem ile za rotor bo nie wiedzialem ze to on jest winny tych luzow. Warto sprawdzic tez cene w zetkach cZy€ za nowa tarcze moze sie oplaca bardziej ciut dolozyc i szarpnac nowa skoro rotor plus nity ponad 200 jurkow. Poszperam pozniej tez. Tutaj za prawie nowke brekinga kolo chce 120€ mysle,ze za 100 odda.

9

Kiedy kontaktowałeś się z Dynotech ?

DR-Z 400ESM sold

10 Ostatnio edytowany przez Adammada (2016-04-08 12:55:48)

Wczoraj w nocy wystrugalem im maila,dzisiaj rano odpisali

Znalazlem nowa tarcze za 250€ tylko nie jest napisane do czego,jest to sklep wiec moze ogarniaja do czego chcesz w tej samej cenie. Jest tylko napisane,ze kolory do wyboru. Jesli rotor i nity 200€ to chyba nie ma sensu kupowac zepsutej i naprawiac, no chyba ze rotor okaze sie si

11

Jeszcze od Ciebie rodman jak brałem ten zestaw to z Dynotechem był kontakt, ostatnio ktoś mi tu napisał ze firma sie rozpadła bo i kontaktu zero. O ile dobrze pamietam to Dynotech podawał mi cenę 760zł za rotor.

12

Czyli razem z nitami wychodziloby ponad 200 dzurkow,jesli faktycznie nowa mozna miec za 250€ to bez sensu sie bawic. Ciekawe po ile maja nowe w takim razie. Mowicie,ze jakis lewy tan dynotech? W zeszlym roku cos tam pytalem,o ile pamietam to zestaw naprawczy do zacisku i tez odpisali.

13 Ostatnio edytowany przez toivias (2016-04-08 20:12:43)

Dynotech Katowice.
Kupowałem zestaw rotor + nity - występuje jeden rozmiar.
Koszt okolice 450-600zł z tego co pamiętam za komplet. Czekałem 10 dni.
Jest dostępny kolor niebieski ale nie będzie już sygnowania husaberg.
Jeśli byś chciał mogę Ci to przepuścić przez sklep w którym pracuje, cena będzie nieco niższa.
edit, znalazłem:

toivias napisał/a:

Kupiłem nowy zestaw u dystrybutora w Katowicach - Dynotech.
Zapłaciłem około 115 euro netto, dokładnie nie pamiętam, jutro sprawdzę rachunek. Podstawowy kolor beringera jest kilka euro tańszy.

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

14

115€ brzmi zdecydowanie lepiej, puki co nie jestem jeszcze pewien czy mam ta tarcze czy nie. Jak sie temat rozjasni i bede mial ja w rekach to bede myslal dalej. Dziekuje za propozycje i zainteresowanie tematem. Mega zajebiscie!!!

15 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2016-04-09 00:10:49)

Toivias a kiedy ty to kupowałeś? Wiadomo ze ta cena brzmi duzo lepiej ale czy napewno taka cena? Jezeli masz możliwość to dowiedz sie dokładnie ile tych złotówek.